AYGÜL KONAR

İmza töreni KTSO meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Törene KTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Süleyman Kök Genel Sekreter Erdem Başak, Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç ve TSO Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Şapçı, T.Ü Meslek Yüksekokulu ile beraber yeni açılacak bölümde meslek yüksekokulu müdürü ve öğretim görevlileri İle İklimlendirme Soğutma Teknolojileri Programı iş birliği protokolü imzalayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu protokol kapsamında doğalgaz, klima ve bu sektördeki işletmelere yaklaşık 6 ay gibi staj imkanı verilecek. Staj döneminde öğrencilerin SGK yükümlülüklerini Trakya Üniversitesi karşılayacak ve odamız üyelerine maliyeti hiç olmayacak. Her yıl odamız yöneticileri, ilgili sektörün temsilcileri ve üniversite hocalarımız ile toplantılar yapacağız. Piyasanın durumunu, sorunlarını ve başka ne yapılabileceğini görüşeceğiz. Staj süresi dolan ve mezun olan öğrencilerimizin gerekli koşulları sağlayanlardan odamız üyelerinde tam zamanlı olmak üzere istihdam sağlamak için KOSGEB ve İŞKUR desteğini de alıp üyelerimize herhangi bir maliyet olmadan ihtiyaç duydukları iş gücünü sağlamış olacağız. Bu bölüme olan ilgiyi arttırıp, Trakya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunu daha cazip olmasını planlıyoruz. Keşan orta öğrenim konusunda cazip bir noktada. Yükseköğrenim ve üniversite öğrenimi konusunda daha cazip bir konuma gelmesi için çalışıyoruz. Bu sabah rektör hocamız Keşan’daydı ve borsada bir toplantımız vardı. Keşan’a daha farklı bölümler kazandırmak için çalışmalarımız var. İnşallah onlarda gerçekleşir. Bu Keşan’ımızın ekonomisine gerçekten iyi bir katkı sağlayacaktır. Umarım kısa zamanda da YÖK’ ten olumlu cevaplar geldikten sonra Keşan, İpsala ve Enez bölgesinde yeni bölümler kazandırmış oluruz. Daha çok öğrenci gelip ticaretimize, ekonomimize katkı sağlamış olur diye de görüyoruz. Trakya Üniversitesinden ne zaman sıkışsak destek alıyoruz. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra söz alan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Süleyman Kök, 3+1 programı uygulamayı düşündüklerini belirterek: “İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı ile işverenlerin üstüne herhangi bir yük getirmeden üniversite ile sanayicilerin iç içe çalışmasını istiyoruz. Sayın rektörümüz de bu programın açılabilmesi için OSB ve KTSO ile protokollerin yapılması suretiyle elimizin daha güçlü olmasını ve (YÖK) Yüksek Öğretim Kurumunda daha savunulabilir hale getirmek istedi. KTSO, geçmiş yıllarda Keşan Meslek Yüksek Okulunun B bloğunun dönemin rektörü ile protokol yapmak suretiyle iç mefruşatını döşetmiş ve bu şekilde ikinci bloğumuzun ve başka bölümlerin açılmasına katkı sağlamıştır. Bu katkılarından dolayı başkanıma ve KTSO üyelerine teşekkür ederim. Aynı şekilde KTSO’ nun desteğine ihtiyacımız olduğunu söyledik. Başkanım da sağ olsun kabul ettiler. YÖK’ün istemiş olduğu asgari koşullara göre laboratuar ortamı, en az 3 tane öğretim görevlisi olması gerekiyor ve organize sanayi bölgeleri ile sanayi ve ticaret odalarının bu programla da yetişecek olan öğrencilere gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı konusunda, bir anlamda teminat istiyor. Bu teminatı bir şekilde sayın başkanımız karşılamış oldu. Kendilerinin bize verdiği destekten dolayı tüm akademisyen arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. İnşallah YÖK’te kabul eder, hayırlısı olur” ifadelerini kullandı. 

Kök ayrıca güvenlik personeli istihdamı konusunda Keşan Belediyesi ve Keşan Kaymakamlığı ile 6 ay önce bir protokol yaptıklarını ve bu konuda çalışmaların olduğunu da söyledi.