İzmir’e atanan Edirne Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar, dün Keşan’a gelerek, oda ve borsa başkanları ile vedalaştı.  Saat 11.30 sıralarında, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’ya gelen Bişar’ı, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile Keşan TSO Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

HELVACIOĞLU: YOLU AÇIK BAŞARILARI DAİM OLSUN

Ziyarette ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, Engin Bişar’ın Edirne’den ayrılmasından dolayı üzüntü duyduklarını ancak, İzmir’e atanmasından ötürü de sevindiklerini belirterek,  şöyle konuştu: “Müdürümüz İzmir’e tayin oldu. Oda ve borsalar olarak kendisine plaket vermek istedik. Gıda İhtisas OSB’nin Keşan’a kazandırılmasında bizler yerel yöneticiler olarak mutfak bölümünde yer aldık. Ancak, Müdürümüz Engin Bişar, bu mutfağın aşçılığını üslendi. OSB’nin 6 ay gibi kısa bir sürede bu kadar yol almasında Engin müdürümün payı çok büyüktür. Kendisine bölgemiz için yaptığı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Kendisini Edirneli bir hemşehrimiz olarak ilan etmek istiyoruz. Yolu açık, başarıları daim olsun.”  

YÖRÜK: HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Daha sonra söz alan Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Engin Bişar’a şükranlarını sunarak şunları dile getirdi: “Edirne ve bölgemize yaptığı hizmetlerinin dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni görev yerinde başarılarının devamını diliyoruz. Gönlümüz isterdi ki Keşan Sanayi İhtisas OSB’nin temelini atmak, açılışını da birlikte yapmak. Her şey için teşekkür ediyoruz.”

GİRGİN: ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin de Bişar’ı Edirne için yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, “Artık İzmir’de de bir dostumuz olacak. Her zaman yardım isteyebileceğimiz bir arkadaşımız var. Kendisine çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

 BİŞAR: DEVLETTEN ALDIĞIM MAAŞI HAK ETMEYE ÇALIŞTIM

Ziyarette son olarak konuşan ve sözlerine “Keşan’da öyle bir ekip var ki iş yapmamak mümkün değil.” diyerek başlayan Engin Bişar da Edirne’ye atandığında ilk dört ay “Edirne için ne yapabiliriz.” diye gece gündüz uyumayarak düşündüğünü ve projeler üzerine çalıştığını söyledi.  Her zaman devletten aldığı maaşı hak etmek için mücadele verdiğini ve Keşan’daki yöneticileri bir dost gibi gördüğünü ifade eden Bişar şöyle devam etti: “Niyet iyi olduğu için Rabbimiz yardım etti ve OSB’de çok kısa bir süre içerisinde zor olan işleri başardık. Hangi kapıyı çaldıysak hep olumlu görüş aldık ve hız kazandık. Bu gibi projelerin en zor bölümü yer seçimidir. Bundan sonrası prosedür ve yazışmalardan ibarettir. İnşallah 6 ay ya da 1 yıl içerisinde OSB’nin arazisinde kepçeler çalışmaya başlayacaktır.”

 HAKKIM HELAL OLSUN

Keşan için çok uykusuz kaldığını ve çok şey değil, düzgün bir şeyleri yapmak için gayret sarf ettiklerini vurgulayan Engin Bişar, “Ben hakkımı sizlere ve halkımıza helal ediyorum. Umarım sizler de haklarınızı helal edersiniz. Bir de Keşan Ticaret ve Sanayi Odası personeli Tahir Demirer kardeşime çok teşekkür ederim. OSB için en az benim kadar çalıştı. Bu konuda onun da payı büyüktür. Kendisine de çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Helvacıoğlu, Yörük ve Girgin’in Bişar’a onur plaketi verdi.