Sonay CAN

 

İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanması isteği dün yapılan referandumla kabul edildi ve bu sonuçla İzettiye Köyü, Keşan’ın 10’uncu mahallesi olma yolunda öne geçti.

İzzetiye Köy halkı, 201 ”Hayır” oyuna karşılık 392 “Evet” oyu ile Keşan’ın mahallesi olmayı kabul etti.

08.00-17.00 saatleri arasında İzzetiye İlkokulu’nda gerçekleştirilen ve 328 hanede 657 seçmenden 586’sının oy kullandığı referandumda, 191 oy farkı ile “Evet” çıktı.

Çoğunluğun sabah saatlerinde oy kullandığının gözlendiği köy halkı, demokratik bir ortamda sandığa gitti. Seçimler devam ettiği sırada İzzetiye’ye, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın yanısıra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri geldi.

GÜRKAN: HALKIMIZ BUNDAN KAZANÇLI ÇIKAR


Gürkan, İzzetiye Köyü halkının kendi isteği ile sandığa gittiği referandumun, tam bir demokrasi örneği olduğunu söyleyerek, çıkacak sonucun başta köy halkı olmak üzere, çoğunluğun “Evet” çıkması durumunda da Keşan’a hayırlı olmasını diledi. Recep Gürkan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Referandum sürecinde bizim bir katkımız ya da etkimiz söz konusu değil. Halkımızın kendisinin kararı. Biz de bugün başarılar dilemeye geldik. Ne karar çıkarsa çıksın halkın kararıdır, saygı duymak lazım. Gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın geldiği nokta açısından bakarsak İzzetiyelilerin hem yaşam anlamında hem de belediye hizmetlerine kavuşması anlamında doğru bir karardır. Bu anlamda biz kendilerini destekliyoruz. İzzetiye’nin en büyük sorunu içme suyu. Tabii belediyeye bağlandığında belediyeler hangi parti iktidar olursa olsun bu imkanları vatandaşlara sağlamak zorunda. Umarım sonuçlar herkes için hayırlı olur. Halkımız bundan kazançlı çıkar. Sandıktan çıkan sonucu hep beraber göreceğiz.”

AÇIK FARKLA EVET!

08.00-17.00 saatleri arasında devam eden oylamanın ardından sandıkların açımına geçildi.

Saat 17.00’de açılan 1001 ve 1002 No’lu sandıklarda 657 seçmenden 587’si oy kullandı. Yapılan sayım sonrasında 1001 No’lu sandıkta oy kullanan 291 seçmenden 191’i Keşan’ın mahallesi olmaya “Evet” derken 100 seçmen ise “Hayır” şeklinde tercih belirtti. 1002 No’lu sandıkta oy kullanan 295 seçmenden 201’i Keşan’ın mahallesi olmaya “Evet” derken 93’ü “Hayır” oyu verdi. Bu sandıkta 1 oy da boş çıktı. Referandum sonunda 328 hanede 657 seçmenden 586’sının oy kullandığı referandumda, toplamda 191 oy farkı ile “Evet” çıktı.

ÖZCAN: İZZETİYELİLERİ KUTLUYORUM


Sonuçların açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, İzzetiye halkının yarıdan bir fazla seçmen ile Keşan’a bağlanması konusundaki talep doğrultusunda referanduma gittiklerini dile getirerek, “İzzetiye halkı bana göre doğru bir karar verdi. Keşan’ın dibinde olan bir yerleşim yeri. diye 2-3 yıldır dillendiriyorduk. Gelişen dünya içerisinde köylerimiz de hizmet alacak ama Keşan’ın yakınında olması, Keşan’ın mahallesi olması kararı hepinize büyük faydası olacak bir karar. İzzetiyelileri kutluyorum. Bundan sonra sorunlarınızda Köy Hizmetleri değil belediyemiz muhatap olacak. Şu anda bir basamağımız daha var. En kısa sürede acil gündem toplantısıyla bu kararınızı belediye meclisince de kabul ederek, formaliteleri bitirip fiili olarak mahallemiz olacaksınız. Kararımız hayırlı olsun.”  diye söyledi.  

GİRGİN: KARAR HAYIRLI OLSUN

Sandıktan çıkan karara saygı duyduklarını belirten İzzetiye Köyü Muhtarı Kadir Girgin ise, belde halkının tercihine saygı duyduklarını kaydederek, kararın hayırlı olmasını diledi. 

Özcan daha sonra köy esnafını gezerek kararın hayırlı olması temennisinde bulundu.

PAŞAYİĞİT 11’İNCİ

OLACAK

Bilindiği gibi, Keşan’ın Paşayiğit Beldesi de, Keşan’ın mahallesi olmak için meclis kararı almış ve Keşan Belediye Meclisi’nin de bu kararı onaylamasıyla, Keşan’ın mahallesi olması kesinleşmişti. Ancak, bu karar, 2014 yerel seçimlerinden itibaren geçerli olacak.

İzzetiye’nin mahalle olarak tescili ise, Valiliğe gönderilecek başvuru evrağının Keşan Belediye Meclisi’ne ulaşmasından itibaren, meclisin 30 gün içinde kararı onaylamasıyla gerçekleşmiş olacak.