Keşan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in, geçtiğimiz hafta içinde, İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepkiler sürüyor.

“Ben İzzetiyeli olsam 14 Temmuz’da yapılacağı belirtilen referandumda sandık başına gittiğimde Keşan Belediyesi’nin bana ne hizmet getireceğini düşünürüm.” diyen Kemik’e, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan sonra, İzzetiye Köyü halkından da yanıt geldi.

İzzetiye Köyü’nde ikamet eden Adem Yılmaz, “Sn. Abdullah Kemik’e cevap” başlığıyla gazetemize gönderdiği açıklamada, Kemik’in, Muhtarlar Derneği Başkanı olarak bugüne kadar köyleriyle ilgilenmediğini ve bu referandum konusunda da söz söyleme hakkı olmadığını savunarak, “Biz seçimimizi yapıp Keşan Belediyesi’nin mahallesi olmak istiyoruz.” dedi.

Adem Yılmaz, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Keşan’a bağlı İzzetiye köyününün Keşan Belediyesi’ne bağlanması için 14 Temmuz 2013 tarihinde referandum yapılacaktır. Ancak basın yolu ile İzzetiye köyünün hizmetten yoksun bırakılmasını isteyen bazı şer grupları kendini göstermeye başlamışlardır. Ancak bunu en iyi bilen İzzetiye halkıdır. Oturduğu yerden ahkam kesen Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik’e mi düştü ki basında İzzetiye köyü hakkında açıklama yapıyoır?

Soruyorum Abdullah Kemike’: Kac kez geldin İzzetiye köyünün sorununu öğrenmeye? Kac gün geldin? İzzetiye köyünün susuz kaldığını biliyor musun? Senin tuzun kuru, aracın gerecin var. Senin köyün kadar İzzetiye köyü 3 misli. Köyün tüzel kişiliğine ait olan tarlaları giderken, köyün sınırları Bahceköy muhtarı tarafından belirlenirken sen nerede idin? Sormak lazım o zaman, İzzetiye köyünün menfaati kaybolurken neden açıklama yapmadınız? Köyün bu zamana kadar KÖYDES’ten aldığı hizmetleri açıklayın. Köyümüzde tuvaletimiz yok! Dünyanın hiçbir yerinde camilerinin tuvaleti kapalı olduğu bir ülke yok. Köyde su yok, köyde yol yok, köyde muhtar yok, muhtarı aradığımız zaman Erikli’de bulmak mümkün. Neden bu konuya çözüm bulmadınız Muhtarlar Derneği Başkanı olarak?

Biz İzzetiye halkı olarak hizmet istiyoruz, insan gibi yaşamak istiyoruz, siz ve sizin gibi düşünenler buna engel ve mani olamayacaksınız sayın Gökçetepe Köyü Muhtarı. Bu bir İzzetiye kararıdır. Siz ve sizin gibilerin ne karışmaya hakkı vardır, ne de sizi ilgilendirir.

İşte bu, İzzetiye Köyü Muhtarının sorumsuzluğunu ve köye karşı ilgisizliğini göstermektedir. Siz siz olun bir daha İzzetiye köyü adına ve İzzetiye köylüsü adına konuşmayın, buna da hakkınız yok.

Burada yasalara uygun olarak seçim kararı alınmış olup, seçimimizi yapıp, Keşan Belediyesi’nin mahallesi olmak istiyoruz. Keşan kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”