Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgelerinde denetimlerini sürdürüyor.

ARICILAR UYARILDI

Gökçetepe ve Sazlıdere köy yolları ile sahil kesimlerine yakın arıcıları denetleyen jandarma ekipleri, yazlıkçıları ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, yola yakın yere bırakılan arı kovanlarının sahiplerine cezai işlem uyguladı. Kontrollerin devam edeceğini bildiren jandarma ekipleri, yol kenarı, meskun mahal ve sahile yakın bölgelere arı kovanı bırakılmaması uyarısında bulundu.

KAHVEHANELER DENETLENDİ

Sorumluluk bölgelerinde umuma açık kahvehaneleri de denetleyen jandarma ekipleri, alkol satışı yapan kahvehane sahiplerine 1.500’er TL cezai işlem uyguladı ve denetimlere aralıksız devam edileceğini belirtti.

HIRSIZLIK VE DOLANDIRICIK OLAYLARINA KARŞI VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Denetimlerde jandarma ekipleri, köy halkını bağ ve bahçelerden yapılan hırsızlıklara karşı da uyardı. Tarım aletleri hırsızlığı ile tarım araçlarının depolarından mazot çalınması olaylarına karşı halkı uyaran jandarma ekipleri, köy kahvehanelerinde gerçekleştirdikleri toplantılarla mevsimsel suçlara karşı vatandaşı bilgilendirdi. Ayrıca, kontör ve hayvan alımı dolandırıcılarına yönelik de vatandaşa bilgi verildi ve uyarılarda bulunuldu.

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKACAK NOKTALARA TEZGAH AÇILMAMASI İSTENDİ

Jandarma ekipleri, yol kenarlarındaki satıcıları da uyararak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek noktalarda tezgah açmamalarını istedi. Trafik güvenliğini tehlikeye sokan satıcılar hakkında ise, Karayolları Kanununa göre cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

VATANDAŞ, UYGUN PİKNİK ALANLARINA YÖNLENDİRİLDİ

Piknik alanlarını da denetleyen jandarma ekipleri, gelişigüzel alanlarda piknik yapıp ateş yakmamaları konusunda uyararak, vatandaşı uygun piknik alanlarına yönlendirdi. Kontrolsüz ateş yakanlara ise genel güvenliği tehlikeye sokmak suçundan işlem yapılacağı bildirildi.

JET-SKİLERDE DENİZE ELVERİŞLİ VE LİMAN KAYDI BELGELERİ ZORUNLU

Sahillerde ise tekne ve jet- ski sahiplerinin, yüzme alanlarına girmemesi konusunda uyarıldığını bildiren jandarma ekipleri, kontrollerde bu durumla karşılaşmaları durumunda cezai işlem uygulanacağını kaydetti. Jandarma ekipleri ayrıca, jet-skilerin denize elverişli ve liman kaydı belgelerinin bulunup bulunmadığının sorulacağını da bildirdi.