Önceki gün, saat 05.30 sıralarında, Keşan-İpsala Karayolu Beyendik Kavşağı yakınlarında meydana gelen ve İngilizce Öğretmeni Murat Gürel’in hayatını kaybetmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazada soruşturmayı yürüten jandarma, olayın ardından sürücünün değiştirildiğini ortaya çıkardı.

İddiaya göre, İpsala’dan Keşan yönüne seyreden Çamlıca İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı 33 yaşındaki Murat Gürel idaresindeki 22 EH 861 plakalı otomobil, Beyendik Kavşağı yakınlarında bilinmeyen bir nedenden dolayı arızalanarak, yolda kaldı. Murat Gürel, aracını araçta bulunan Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni 28 yaşındaki Salih Göktuğ Aşık’la birlikte emniyet şeridine çekti. Gürel, daha sonra arkadaşı Çamlıca İlkokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni 30 yaşındaki Derya Özkan’ı arayarak yardım istedi. Özkan, bunun üzerine 22 FB 808 plakalı aracıyla olay yerine gitti. Murat Gürel, Derya Özkan ve Salih Göktuğ Aşık, iki aracı çekme halatıyla birbirine bağlamak istedi. Bu sırada İpsala’dan Keşan yönüne giden ve sürücüsünün 43 yaşındaki Hüseyin Güneş olduğu öne sürülen 22 PB 353 plakalı otomobil, emniyet şeridinde bulunan araçlar ile çekme halatını bağlamaya çalışan Gürel, Özkan ve Aşık’a çarptı. Kazada, Murat Gürel, Derya Özkan ve Salih Göktuğ Aşık ile 22 PB 353 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan 49 yaşındaki Mustafa Sözündendönmez ve 60 yaşındaki Sebahattin Asan yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kaza anında aracının altında çekme halatını bağlamaya çalıştığı bildirilen ve durumu ağır olan Murat Gürel yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Öte yandan gözaltına alınan Hüseyin Güneş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

SÜRÜCÜYÜ DEĞİŞTİRDİLER

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, Hüseyin Güneş’in hastaneden alınan raporda herhangi bir darbeye maruz kalmadığının anlaşılması ve kıyafetlerinde kaza bulgusuna rastlanmaması üzerine harekete geçti. Hüseyin Güneş’in tekrar sorgulanması üzerine kaza esnasında 22 PB 353 plakalı otomobili Keşan-İpsala Karayolu üzerinde bulunan bir alkollü eğlence mekanının işletmecisi 43 yaşındaki B.M.’nin kullandığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleri, eğlence mekanına giderek kazanın ardından sürücünün değiştirilmesine yardımcı olduğu iddia edilen B.M.’nin ağabeyi 52 yaşındaki M.M.’yi gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonucu olay esnasında 22 PB 353 plakalı otomobili B.M.’nin kullandığı ve kaza sonrası olay yerinden ayrılarak mekana geri döndüğü öğrenildi. M.M.’nin kaza üzerine mekanda çalışan Hüseyin Güneş’i olay yerine sürücü olduğunu söylemesi ve kazayı üstlenmesi için gönderdiği bildirildi. Jandarma tarafından aranan B.M. de, dün, saat 10.00 sıralarında, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. B.M.’nin, jandarmadaki sorgusunda kazayı yapan sürücünün kendisi olduğunu itiraf ettiği kaydedildi. B.M. ve ağabeyi M.M., jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Cezaevinde bulunan Hüseyin Güneş’in ise tutukluğunun devam ettiği bildirildi. Soruşturma sürüyor.