Hüseyin Ünsal Yücel

Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde jandarma tarafından düzenlenen Huzur Operasyonları’nda 405 ton kaçak şarap, 12 şişe kaçak rakı ele geçirilirken, 2 yabancı uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı, çeşitli suçlardan aranan toplam 7 kişi yakalanarak, adli makamlara sevk edildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 9-10 Nisan 2016 tarihlerinde, emniyet ve asayiş ile kamu düzenin korunması kapsamında, Keşan, İpsala ve Enez İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinin tamamında eş zamanlı olarak Huzur Operasyonları gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucu Keşan İlçesi’ne bağlı Yenimuhacir Beldesi’nde, alkollü içecek üretim belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir iş yerinde piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan 405 ton şarap, İpsala İlçesi’ne bağlı Turpçular Köyü’ndeki bir işletmede ise 12 şişe sahte rakı ele geçirildi.

FUHUŞ YAPTIRAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında Enez İlçesi’ne bağlı Gülçavuş Köyü’nde bulunan bir site içerisinde, Özbekistan uyruklu M.U. ve U.B. adlı kadınları fuhuşa teşvik ettikleri ve fuhuşa aracılık yaptıkları tespit edilerek gözaltına alınan A.B. ile H.İ.B. işlemlerinin ardından çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine konuldu. Yabancı uyruklu kadınlar ise sınır dışı edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Öte yandan operasyonlarda yapılan kontrollerde adli makamlarca çeşitli suçlardan aranan toplam 7 şüpheli yakalanarak, adli makamlara sevk edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor.