Kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, yük ve yolcu taşıyan kamyon, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve TIR’larda kış lastiği kontrolü yaparken, bir yandan da sürücülere kış şartlarında araç kullanımı hakkında bilgi verdi.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre 1 Aralık 2016 tarihi itibarı ile özellikle ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte Uzunköprü’de jandarma timleri de kış lastiği kontrollerine başladı.

Araçları tek tek kontrol eden jandarma timleri, araç lastikleri üzerinde bulunan M+S işareti ile birlikte ellerinde ki özel ölçü aletlerini de kullanarak araç lastiklerinin tırtıklarının boyutlarını ölçtü.

Ayrıca sürücülere kış şartlarında araç kullanımı hakkında bilgi de veren jandarma Trafik Timi, tedbirsiz ve hazırlıksız yola çıkılmaması noktasında araç sürücülerini uyardı.

Trafik ekiplerince kontrol edilen araçlarda kış lastiklerinin bulunduğu görülürken, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.