Edirne ve Keşan Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen ve “Şah Mat 2” adı verilen operasyonda Van ile İstanbul’un yanı sıra Keşan’da uyuşturucu sattığı belirlenen 14 kişi gözaltına alındı. Ekiplerce yapılan aramalarda ise 29 kilo 500 gram eroin maddesi, şüphelilerin gizlediği satranç kutularının içinden çıktı.

Edirne ve Keşan Jandarma Komutanlığı ekipleri, sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik düzenlediği operasyonun ardından taşıyan ve dağıtım yapan bir şebekeyi de daha çökertti. Keşan’da sokakta uyuşturucu satan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri geçtiğimiz Aralık ayında eski Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Ercan Karakılıç ve görevden uzaklaştırılan polis memurunun da yer aldığı 3 kişiyle birlikte 173 kilo 225 gram eroin ele geçirmişti. Eski Savcı Karakılıç ve polis memuru Sami K.’nın tutuklandığı operasyonun ardından jandarma ekipleri, bu kez de Van’da uyuşturucu dağıtımı yapan şebekeyi takibe aldı.

EROİN, SATRANÇ KUTULARDAN ÇIKTI

Yaklaşık 1 aydır Van’a giden Edirne ve Keşan Jandarma Komutanlığı ekiplerince izlenen şüphelilerin yakalanması için dün düğmeye basıldı. Keşan Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Van, İstanbul ve Edirne’nin Keşan İlçesi’nde adresleri belirlenen şüphelilerin evlerine baskın yapan jandarma ekipleri Şah Mat 2 adı verilen operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda ise satranç kutularına gizlenmiş 29 kilo 500 gram eroin ele geçirildi.

Van’da yakalanan M.K., N.Y., M.G., Y.İ., İstanbul’da yakalanan K.K., S.T., F.C., B.K., S.Ç., V.A., S.Ç., E.C., R.A. ve Keşan’da yakalanan T.S., ifadeleri için Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.