Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik İstanbul, Keşan, Malkara ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda 100 gram eroin, ruhsatsız tüfek ve bıçak ele geçirildi.

Keşan ve köylerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve ilçeye uyuşturucu madde soktuğu iddiasıyla başlatılan takip sonucu Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dün İstanbul, Keşan, Malkara ve Tekirdağ’da 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramada 100 gram eroin, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda delici ve kesici alet ile uyuşturucu düzeneği ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Zanlıların ifadesi doğrultusunda gün boyu bazı adreslerde de aramalar gerçekleştirildi.

AMAÇ KÖYDEKİ GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN UZAK TUTMAK

Operasyondaki amacın gençleri uyuşturucudan uzak tutarak, köylere uyuşturucu satışını önlemek olduğu belirtilerek, bu yönde çalışmaların kararlılıkla süreceği kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.