Edirne’de polis tarafından durdurulan bir aracın içerisinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalanan ve kendisini Irak vatandaşı olarak tanıtan A.K.’nin, “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan arandığı tespit edildi. Mahkemeye sevk edilen A.K., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, şehir merkezi girişinde şüphe üzerine durdurulan iki araçta, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen 31 kaçak yakalandı. Sürücülerden gözaltına alınan N.D. tutuklanarak cezaevine konulurken, E.K.’nin firari olarak aranmasına devam edildiği bildirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTI

Öte yandan yakalanan kaçaklar arasında bulunan ve Irak vatandaşı olduğunu beyan eden şahıstan şüphelenen polis, parmak izi tespitiyle araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucu şüphelinin Türk vatandaşı A.K. olduğu ve “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.K. tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.