Edirne Kadastro İl Müdürü Ahmet Özden, dün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Saat 11.45 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Özden, Keşan Belediyesi İmar İşleri Müdürü Sebahattin Eren’in de hazır bulunduğu ziyarette, bölgede yapılan kadastro çalışmaları hakkında aynı zamanda Muğla Belediye Meclisi Üyesi olan yüklenici firma yetkilisi Enver Tuna ile birlikte Özcan’a bilgi verdi.

PAFTALAR YENİLENİYOR

Yeniden başkan seçilen Özcan’ı tebrik ederek konuşmasına başlayan Ahmet Özden, “Keşan’da 14 birimde Kadastro Kanunu’nun 22/A maddesi çerçevesinde kadastro çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalar kapsamında bölgedeki tüm parselleri yeniden ölçtük. Teknik anlamda paftalar yenileniyor ve yeniden sınırlar belirleniyor. Sıkıntılı ve hatalı parsel ile sınırlar üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışma malik belirleme çalışması değil. Bu çalışmayla parsellerde sınır çalışması ortadan kalkıyor. Sıfır hatayla çalışılıyor diyebilirim. Bu çalışma sonrası mahkemelere itirazlar da ortadan kalkacak. Bölgedeki yenileme çalışmaları %70’ler seviyesinde. Yılbaşına kadar bölgedeki ilk grup çalışması sona erer ve yeni gruplar ihaleye çıkarılır. Ülke çapında genel kadastro işlemleri %99’lar seviyesinde. Sadece doğu ve güneydoğu bölgesinde boşaltılmış olan yerlerle ilgili çalışmalarımız kaldı.” dedi.

ÖZCAN: MÜLKİYET KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Özden’in konuşmasından sonra söz alan ve ziyaret nedeniyle teşekkür eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “İl Kadastro Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ederim. Bölgemizde kadastro güncelleme çalışmaları yapılıyor. Yüklenici firma ile birlikte bizlere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veriyorlar. Yapılan çalışmalar mülkiyet konusunda çok önemli çalışmalar. Ülkemizde arazi sınırı ihlalleri üzerine çok sayıda itiraz var. Ve bunlar çok ciddi konular. Günümüz teknolojisi ile hataları en aza indirecek çalışmalar yapılıyor bölgemizde. Ülke çapında çok ciddi kadastro yenilemeleri yapılıyor ve bunun yapılması çok gerekli. İşlerinde kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.