Kadıköy Muhtarı Veiz Kurt, tüm köy halkının elektronik su sayacı taktırmaya başladığını belirterek bu uygulamanın Keşan’ın tüm köylerine örnek olmasını istedi. Kurt, elektronik sayaç uygulamasının başlamasıyla birlikte köydeki hem kayıp, kaçak su kullanımının hem de su israfının önüne geçilmeye başlandığını da söyledi.

KAYIP KAÇAK BİTTİ

Kadıköy Muhtarlığı öncülüğünde, köyde yaşayan tüm vatandaşların, su kullandıkları yere elektronik su sayacı taktırmak için karar verdiğini bildiren Kurt, şu ana kadar %80’e yakınının bu uygulamaya başladığını ve yakında tüm köyün elektronik sayaca kavuşacağını ifade etti. Bu uygulama ile köylerinde kayıp, kaçak kullanımı ve su israfının da önüne geçmeye başladıklarının altını çizen Veiz Kurt, “Bu uygulama daha rahat oldu. Vatandaşlarımız, ödemelerde sıkıntı yaşadığı için biz de Köy İhtiyar Heyeti olarak kararımızı aldık ve bu uygulamaya geçtik. Şuanda mağduriyetler de, ödemelerdeki sıkıntılar da ortadan kalktı. Bizim bölgemizde seracılık ile uğraşan vatandaşımız çok olduğu için ciddi oranda su tasarrufu da elde ettik.” dedi.

VATANDAŞLAR DA ÇOK MEMNUN

Uygulamanın oldukça verimli olduğunu vurgulayan Kurt, “Vatandaşlarımız bu uygulamadan son derece memnun. Ayrıca, elektronik su sayaçlarının ödemelerini Kadıköy Muhtarlığı olarak biz yapacağız. Bununla da kalmayıp, 1 TL olan su fiyatında da artışa gitmeyeceğiz. Vatandaşımızdan sayaç parası da almayacağız. Eski sayaçları alıp yeni sayaçları takıyoruz.” diye konuştu.