AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 09.30’da başlayan ve bölgedeki çok sayıda kadın girişimcinin katıldığı kahvaltılı programda; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve kadın girişimciler, “Dünya Kadınlar Günü” ile ilgili birer konuşma yaparken, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras ve Edirne KGK (Kadın Girişimciler Kurulu) Başkan'ı Elmas Aslan ise canlı yayın ile programa bağlanarak Keşanlı kadınlara seslendi.

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NU KURDUK VE 10 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Programda ilk olarak Japonya’dan canlı yayın ile bağlanan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Keşanlı kadın girişimcilere şöyle seslendi: “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli kadın girişimciler, ben devamlı geziyorum ve her gittiğim yerde kadın ve genç girişimciler ile bir araya geliyorum. Bugün baktığımız zaman ülke olarak bizim en büyük hazinemiz kadınlarımız ve gençlerimizdir. Bugün ülkemizde iş gücüne katılmayan halen 20 milyon kadın var. Maalesef buradaki potansiyelimizi kullanamıyoruz. Bizim zenginliğimiz toprağın altında değil üstündedir. Biz, bu hazinemizi çok iyi değerlendirmek zorundayız. Sizler sayesinde 2007 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduk ve 10 yıldır mücadele ediyoruz. 10 yıl önce Türkiye’deki kadın işveren sayısı yüzde 6 iken bugün yüzde 10’a çıktı. TOBB olarak, kadın girişimcilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Kadınlarımız daha çok üretsin ve girişimci olsunlar diye oda ve borsa başkanlarımız sürekli katkı sağlıyor. Mustafa Helvacıoğlu başkanım ile tüm oda ve borsa başkanlarıma teşekkür ediyorum hepsi destek oluyorlar.”

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE BİR ARADAYIZ

Kadın Girişimcileri Buluşuyor programının açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir aradayız. Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Sizler bizler için çok önemlisiniz. Türkiye çapında kadın girişimcilerimize önem veren bir kurumuz. Kadınlarımız ‘Biz üretmek, çalışmak istiyoruz’ diyor. Allah bize bir coğrafya vermiş. Ciddi bir kadın-erkek eşitliği var. Aslında kadın girişimcilerimiz ile ilgili Trakya buluşması yapacaktık. Yani Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale kadın girişimcilerimizi Keşan’da buluşturacaktık ve Hisarcıklıoğlu Başkanımız da misafir ve konuşmacı olarak aramızda olacaktı ancak maalesef Japonya programının çıkması nedeniyle telefonla Japonya’dan bağlanmış oldu.” dedi.

Programın devamında TOBB Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras ve Edirne KGK (Kadın Girişimciler Kurulu) Başkan'ı Elmas Aslan ile canlı bağlantı yapılarak görüşüldü. Aras ve Aslan, kadın girişimcilerin önünün açılması için yapılan ve yapılacak çalışmaları aktardılar.

Programda ayrıca kadın girişimcileri temsilen, kadın hakları, kadın girişimcilerin üretmesi ile ilgili konuşmalar yapıldı.