Haber- Foto: NAZAN KAPLAN

Dün, Saros Hotel’de düzenlenen saat 09.30 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamlığına vekâlet eden Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulunun bazı üyeleri ve kadın girişimciler katıldı.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN İŞ HAYATINDA BİRBİRLERİNİ HEP DESTEKLEMESİNDEN YANAYIM

Toplantıda ilk olarak söz alan Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Günay, “Öğrencilik hayatımdan itibaren sürekli iş hayatının içerisinde aktif rol alan bir kadın girişimciyim. Bir kadın olarak, bir anne olarak kadınların iş hayatında karşılaştığı zorlukları gayet iyi biliyorum. Kadınların pozitif ayrımcılık yaparak kadın girişimcilerin iş hayatında birbirlerini hep desteklemesinden yanayım. Bize ışığıyla, enerjisi ve gülen yüzüyle öncülük eden Sayın Berna Tanyolaç’ı tanıma fırsatı bulduk. Sizlerin huzurunda kendisini rahmetle anıyorum. Keşan’da kadın girişimcilerin sayısı oldukça fazla. ” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYIMIZ DAHA DA YÜKSELMELİ

Daha sonra konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin ise “Bütün zorluklara ancak bir kadın eli dur diyebilir. Buradaki her birimizin o kadar güzel işleri var ki. İş yaşamında ülkemizin en çok ihtiyacı olan kadın. Kadın girişimci sayımız daha da yükselmeli. Kadınlara baktığımızda en zor sektör olan hizmet sektörünü tercih ettiğini görüyoruz. Ancak kadınlarımız güzel elleriyle bu bölgede bir tat oluyor. Ben yüreklerinize ve emeklerinize sağlık diyorum” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ, BÖLGEMİZİN KADIN GİRİŞİMCİ ORTALAMASINI GLOBAL RAKAMLARIN DA ÜSTÜNE ÇEKMEK

Engin’den sonra söz alan Şapçı şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere; nisan ayında oda ve meclis yapımızın değişmesinden ötürü, sizlerle olan ilk toplantımızı gerçekleştirmekteyiz. 

Sözlerime başlamadan önce, aramızdan zamansız ayrılan, odamız üyesi ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Berna Tanyolaç’ı sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bölgesel kalkınmada girişimciliğin geliştirilmesi, dolayısıyla bölgenin sahip olduğu potansiyellerin kalkınma sürecine entegre edilmesi son derece önemlidir. Bu potansiyellerden en önemlilerinden biri de kadın girişimciliğidir.

Kadın girişimciliği, kadınların kendi kazançlarını elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında önemli bir araç olmasının yanısıra, kadınların iş hayatına ve dolayısıyla ülke ve bölge ekonomisine katkıları da yadsınamaz gerçektir.

Bu amaçla Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevimiz; bölgemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmenin yanısıra; kadınlara kişisel gelişim yollarını ve kariyer geliştirme fırsatlarını sunmaktır.

Geçirdiğimiz rekabetli seçim dönemi nedeniyle ne yazık ki meclis yapımızda sadece 2 kadın meclis üyemiz yer aldı. Fakat oda tarihimizde ilk defa bir kadın yöneticimiz yönetim kurulunda görev almıştır.  

Ayrıca, Keşan, İpsala ve Enez yani Hamzadere bölgesi olarak 300’e yakın kadın girişimci üyemiz ile 2017 Türkiye ortalaması olan %15’in üzerinde kadın girişimcimiz mevcuttur. Bu rakam yine 2017 Dünya’da %17 olarak gerçekleşmiştir.  Hedefimiz, bölgemizin kadın girişimci ortalamasını global rakamların da üstüne çekmektir.    

Bu bağlamda toplantımıza iştirak eden siz saygıdeğer kadın girişimcilerimize teşekkür eder, önümüzdeki çalışma döneminizde daha çok bir arada olmayı temenni ederiz.”

SİZİN GİBİ DEĞERLİ GİRİŞİMCİLERİ ENEZ’DE DE GÖRMEK İSTİYORUM

Toplantıda son olarak konuşan Elif Canan Tuncer de “Sizin gibi değerli girişimci hanımlarla burada olmaktan çok mutluyum. Kadın dediğiniz şey girişimci ruha sahip olan insan demek. Sizin gibi değerli girişimcileri Enez’de de görmek istiyorum. Enez’deki hanımlarımızı da bu hususta cesaretlendirmeye yönelik eğitimler yapması için Ticaret Odası’ndan ricada bulunuyorum. Hepinize ticaret hayatınızda başarılar diliyorum.”