Edirne TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler İl İcra Komiteleri’nin ortak toplantısı dün Keşan TSO’da (Ticaret ve Sanayi Odası) yapıldı. Toplantıda söz alan Edirne TSO Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Elmas Aslan, proje üretilmesi ve bu projeleri toplum içerisindeki birlik ve beraberlik ile sunulması durumunda daha iyi sonuçlar alınacağını söyledi. Helvacıoğlu da konuşmasında, bir şehrin gelişmesinde, kadın girişimciler ve genç girişimciler ile takım halinde çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.O0’da başlayan toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne TSO Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı ve İl İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan ile Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Serkan Üner, Keşan TSO Kadın Girişimciler Komitesi’nden İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Berna Tanyolaç ile Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Nehir Gergin, Uzunköprü TSO Kadın Girişimciler Komitesi’nden İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Seval Gemici ile Uzunköprü TSO Yönetim Kurulu Üyesi Recep Akçiçek ve odaların bazı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

HELVACIOĞLU: TARTIŞMALAR KİMSEYE FAYDA SAĞLAMIYOR

Toplantının açılış konuşmasını, Helvacıoğlu yaptı. Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler kurullarının, oda ile borsaların dinamoları olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Mustafa Helvacıoğlu, geleceğe hazırlık yapan bu kurulların oda ve borsaların alt yapılarını tamamladığını söyledi. Bir şehrin gelişmesinde, kadın girişimciler ve genç girişimciler ile takım halinde çalışılması gerektiğini kaydeden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Biz, Türkiye geneline baktığımızda Keşan’da ilkleri yaşadık. Biz bunu Edirne’de yaparken, başkanları ve kurulları rahatlatmak için yaptık. Çünkü Edirne’nin 170 kilometrelik coğrafi bir konumu var. Bizler, hazırlık yapmak için takım halinde bugünlere geldik. Bu fotoğraf da bunları gösteriyor. Yapılan seçimlerdeki dalgalanmalar birliği getirdi. Tartışmalar kimseye fayda sağlamıyor.”  

7 HAZİRAN’A KADAR SİYASET KONUŞMAYACAĞIZ

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin ardından 4 yıl seçim olmayacağını hatırlatan Helvacıoğlu, Edirne olarak Ankara’ya sıklıkla gitmeleri gerektiğini dile getirerek, “Bu toplantıları sık yapmalıyız. Bir şehrimizin konusu masaya yatırılacaksa hep birlikte konuşmalıyız. Bu beraberliği hiç bozmayalım. Kavga ve gürültü bizleri geriye götürür. Ankara’dan yönetme dönemi bitti. Bizler, kendi sorunlarımızı Ankara’ya götürüp takipçisi olmazsak çözemeyiz. Partilerin milletvekili adayları bugün (dün) belli oluyor. 7 Haziran’a kadar siyaset konuşmuyoruz ama seçimlerden sonra da siyasetin elinden tutup hedeflerimizi koymamız gerekiyor. Burasının adı Hamzadere Bölgesi. Bunu, Keşan TSO, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası olarak sürekli dile getirdik. Yakın gelecekte Keşan ile Uzunköprü arasında Gıda OSB için çaba harcıyoruz. Marmara Bölgesi’nde olmayan bir çalışmayı bu bölgede hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Uzunköprü yöneticilerimiz de bunun için mücadele ediyor. Keşan’da oluyor da neden Uzunköprü’de olmuyor denmesin. Bugün ardın 10 kilometrenin hesabı yapılmıyor. İstanbul’da bir yerden başka bir yere gitmek için saatler harcanıyor. Bölgemizdeki Hamzadere Barajımızın bittiğini düşünürseniz, 2020 yıllarında bu bölgenin çok önemli bir değer olduğunu göreceksiniz. İlerleyen yıllarda tarım politikalarına önem verileceği aşikâr. Tarım politikaları Türkiye’de çok zayıf. Edirne, Uzunköprü Keşan bölgeleri de tarım ağırlıklı bir bölge. Yenidünya geleceğinde tarım, su turizm çok önemli olacak. Edirne’ye hava alanı ve hızlı tirenin gelmesi, Çanakkale köprüsünün yapılacak olması, doğalgazın gelmesi, 1/25 binlik planların çıkacak olması derken, Saros’un 500 bin nüfusa hizmet edeceği masaya yatırılacak. Şu anda 250 bin nüfus gelirken, hiçbirimiz bundan memnun değiliz. Altyapı yok ve bu nedenle müthiş bir kaos var.  Bu gelişmeleri biz yapacağız. Bunları projelendirmez ve masaya yatırmazsak, başkaları bu işleri yapmaz. Kendi işimizi kendimiz halledeceğiz. 10 yıl önce siyasilerin yanlarında görünmemek isteniyordu. Artık öyle bir şey kalmadı. Bu işin CHP’si, AK Parti’si MHP’si yok. Yarın seçilecek milletvekillerini karşımıza alacağız ve dertlerimizi anlatacağız. Keşan TSO’da siyaset yapılmıyor, siyasetsiz de yaşanmıyor. Seçimlere kadar sesimizi kıstık ama seçimlerin ardından 3 tane milletvekilini omuzlarımızda taşıyacağız. Kesinlikle birlikte yaşayacağız. Ortak organizasyonlar yapın. Oda ve borsalar olarak yanınızdayız. Bu gibi etkinliklerden dolayı bizler mutlu oluyoruz. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.

ASLAN: TÜM BAŞKANLARIMIZ BİZE DESTEK VERİYOR

Helvacıoğlu’nun ardından Elmas Aslan konuştu. Kendileri için Keşan’ın çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, Mustafa Helvacıoğlu’nun kendilerine çok destek olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin sorunların çözümü olacağını söyledi. Ayrım olmadığını, Edirne, Keşan ve Uzunköprü’nün bir bütün olduğunu ifade eden Elmas Aslan, şunları söyledi; “Bu dönemde de kadın girişimciler olarak genç girişimci kardeşlerimize iz bırakacağız. Tüm başkanlarımız bizlere destek veriyor. Kendilerine bu nedenle teşekkür ediyorum. Proje olursa ve bu projeleri toplum içerisindeki birlik ve beraberlik ile sunarsak daha iyi sonuç alırız.” 

PROJE BAŞLATTIK

Edirne’de “Girişimcilik Kırsalda Başlar” adlı bir projeye başladıkları bildiren Elmas Aslan, Edirne merkeze bağlı 37 köyün 15 köyünü, bu proje için gezdiklerini ifade ederek, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Diğer köylerin muhtarları ile Muhtarlar Derneği’nde görüştük. Köy Pazar diye bir pazar yapıyoruz. Bu konuda Edirne Belediye Başkanı’ndan yer tahsis edilmesini istedik. Her ilde köy pazarı gibi pazarlar var. Trakya’nın kadınları da çalışıyor. Biz de kadın ve genç girişimciler olarak böyle bir yola çıktık.”

Aslan’ın ardından Edirne Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner, söz aldı. Birlik ve beraberlik içinde olunmasına dikkat çeken Üner, şunları söyledi: “Öncelikle başkanlarımın da dediği gibi birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece kazanacağız. Biz seçimlerde de birlik ve beraberlik sözü vermiş ve Kadın Girişimciler Kurulu ile her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağımızı söylemiştik. Siyasilerden mutlaka bir şeyler talep etmek gerekiyor. Talep etmediğimiz sürece kimse bizim önümüze hazır projeyi getirip koymuyor. Diğer illeri hepimiz takip ediyoruz, çok büyük projeler yapıyorlar.  Bizde sanırım bugüne kadar biraz sessiz kaldık. Edirne için çok fazla bir şeyler yapılmadı.  Birlik ve beraberlik içersinde hareket edersek siyasiler de mutlaka bizler için bir şeyler yapacaktır. Bundan sonra da inşallah hep böyle birlik beraberlik içersinde oluruz. Önümüzdeki günlerde 10 günlük bir girişimcilik kursu başlatmayı planlıyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımızı başlattık.”

Uzunköprü TSO Kadın Girişimciler Komitesi’nden İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Seval Gemici de yaptığı konuşmada Keşan’da olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek: “Burada bulunmaktan ve bu girişimcilik içersinde bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Uzunköprü olarak hep aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içersinde olursak bahsettiğimiz projeleri gerçekleştirebileceğiz. Birlik ve beraberlik içersinde tüm projelerde bize verilen tüm görevlerde çalışacağız” diye konuştu.

Uzunköprü TSO Yönetim Kurulu Üyesi Recep Akçiçek de konuşmasında her zaman  birlik ve beraberlik içinde olunduğuna vurgu yaparak: “İnşallah hep birlikte yapacağımız güzel çalışmalar olur” dedi.

Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Nehir Gergin de Edirne’den ve Uzunköprü’den gelen misafirlere “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında hep birlikte çalışma vurgusu yaptı.

Toplantı basına kapalı olarak bir süre daha devam etti.