Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Kadın ve Genç Girişimciler Komite üyeleri, yeni dönem çalışma stratejilerini belirlemek üzere Keşan TSO Konferans Salonu’nda biraraya geldi.

20 Eylül Cuma günü saat 17.00’de başlayan plan ve programlama toplantısına Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf başkanlık etti.

Toplantıda konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Kadın ve Genç Girişimciler Komitelerinin, odanın en dinamik çalışma grupları olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

GEÇTİĞİMİZ DÖNEM GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ÇALIŞMA TEMPOSUNUN ÜZERİNE ÇIKARAK ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ HEP BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ

“Tarım, ticaret ve turizmin yoğunlaştığı yaz dönemi ile birlikte çalışmalarında nispeten hız kesen komitelerimiz, kış dönemi ile birlikte dinamik yapılarına kavuşacaklar. Bugün burada Kadın ve Genç Girişimciler Komitelerimizin yeni dönem çalışma stratejileri üzerine fikirlerimizi paylaşacağız. Bölgemize verdiğimiz katkıyı ve hizmetlerimizi zenginleştirmek adına komite üyelerimizin geliştireceği fikir ve projelere oda olarak oldukça önem veriyoruz. Geçtiğimiz dönem gerçekleştirdiğimiz çalışma temposunun üzerine çıkarak önümüzdeki dönemi hep birlikte planlayacağız. Kadın Girişimciler Komitesi, Genç Girişimciler Komitesi, Satır Et Komitesi, Fırıncılar Komitesi, Öğrenci Komitesi, Sigortacılar Komitesi ve Turizm Komitemiz yeni dönemde de en önemli ve dinamik çalışma gruplarımız olacak. Yeni sektör komitelerimiz ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor.”

ZENGİNLEŞMENİN VE YENİLENMENİN TEK ANAHTARI GİRİŞİMCİLİK

Helvacıoğlu konuşmasının devamında, girişimcilik kültürünün artık bölgede hissedilebilir bir şekilde yerleştiğini belirterek şöyle devam etti:

“Komitelerimizin özverili çalışmaları sonucunda Keşan’ın meşhurları arasında artık “Girişimcilik” de yer alıyor. Yenidünya ekonomisinde en önemli etken olan girişimcilik konusunda Keşan hazır.  Zenginleşmenin ve yenilenmenin tek anahtarı girişimcilik.” 

KOMİTELERDE SEÇİM SÜRECİ        

Kadın ve Genç Girişimciler Komitelerinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek seçim süreci ile ilgili de komite üyelerine bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, seçim tarihinin yakın bir süre içerisinde belirlenerek komite üyelerine bildirileceğini ve seçimlerde 10+10 modelinin benimseneceğini söyledi.

Yeni dönem çalışma konuları üzerine fikirlerin paylaşılması ile devam eden toplantının sonunda, TOBB tarafından gönderilen “Eğitim Yardım Çekleri” ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere komite üyelerine dağıtıldı.