Keşan Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Köşk Düğün Salonu’nda düzenlediği etkinlikte, kadınlar gönüllerince eğlendi.
Dün saat 13.00 sıralarında başlayan etkinliğe; CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim, Belediye Meclisi üyeleri; Nurgül Yıldırım ve Neval Karaatlı, CHP Kadın Kolu Başkanı Nedime Pangal,  Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır ile kadınlar katıldı.
Burcu Özgür Tozluklu’nun sunumunda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan konuştu.
Tüm kadınların Kadınlar Gününü kutlayan Özcan, “Kadınlarımızın her zaman huzurlu, mutlu ve güleç yüzlü olmalarını istiyoruz. Umarım kısa zaman içinde kadınlarımız ve insanlarımız hak ettikleri tüm değeri alırlar. Biz de adaletin, hukukun ve demokrasinin işlediği bir ülke haline geliriz. İnsanoğlunun dünya gezegeninde yarattığı medeniyetin kadın ve erkek olarak bir bütünüyüz. Siz kadınlar olarak bu medeniyetin yarısı biz erkekler olarak diğer yarısıyız. Sizlerin emeği bizlerden fazla. Bizi dünyaya getiren, bakıp büyüten, kol kanat geren sizsiniz. Kadınlar olarak maalesef haklarınız geri plana itilmekte. Biz böyle bir düzen istemiyoruz. Kadınların erkekler kadar eşit haklara sahip olmasını ısrarla direteceğiz. Bundan 120 yıl kadar önce ABD’de çalışan kadınlar biraz daha az çalışmak ve çalışma şartlarının düzelmesi için talepte bulunduklarında  diri diri yakıldılar. Daha dün kocasından boşanmak isteyen bir kadını polis olan kocası beylik silahıyla vuruyor. Anlaşamayabilirsiniz ve ayrılırsınız. Sizler haklarınızı isteyeceksiniz ve bizi zorlayacaksınız. Sizleri eşimiz, anamız, bacımızın dışında bir insan olarak görmek zorundayız. Sizlere toplumun her kesiminde erkekler kadar çalışmak ve meslek sahibi olmak, fikir üretmek sizlerin de hakkı. Sizlerden daha çok patron, daha çok çalışan, daha çok avukat, daha çok mühendis, mimar, vekil daha çok başbakanlar çıksın istiyoruz. Bu medeni görüntünüz Atatürk Türkiyesinde hiç bozulmasın.” dedi.
“Kadınların eşya olmadığının”  herkesin bilincine varması gerektiğini belirten Mehmet Özcan, “Sizler perdenin arkasında sesi bile duyulmaması gereken canlılar değilsiniz, sizler; anamız, bacımız, eşimiz, sizler kızımızsınız, sizler de dünyanın parçasısınız ve her şeyimizsiniz. Kadınlar Gününüz kutlu olsun, mücadeleyi bırakmayın, mücadele etmeyi bize de öğretin.” şeklinde konuştu.
Özcan’ın konuşmasından sonra CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan söz aldı.
Konuşmasına tüm Cumhuriyet kadınlarının Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Bircan, “Atatürk, gelişmiş bütün ülkelerden daha önce kadınımıza seçme ve seçilme hakkını getirmiştir. Maalesef kadınımız istediği yerde değil. CHP Milletvekili olarak partimle gurur duyuyorum. Çünkü benim partim cinsiyet kotasıyla kadına %33’lük seçilme hakkını direkt olarak verdi.  Maalesef ülkemizde kadının şiddet görmediği bir gün görmüyoruz. Tecavüzcüyü koruyan bir hükümet var ülkemizde. Bu zihniyete karşı mücadele ediyoruz.  Kadınlarımız emek ve değer ve anasınız. Kadın kuluçka değil anadır, anaçtır, emektir. Sizler olmasanız bizler olmazdık. Kadınlarımızın haklarının daha da artması için önerilen her yasanın yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. anlayışıyla hareket eden kişilerin her zaman karşısında olmayı sürdüreceğiz. Şu anki hükümetin de anlayışı
Bu konuşmanın ardından kadına karşı şiddete hayır konseptiyle hazırlanan canlı heykel gösterisi sunuldu.
Büyük beğeni toplayan bu gösterinin ardından Keşan Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle alınan hediye ve karanfiller; Milletvekili Erdin Bircan, Başkan Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan tarafından kadınlara dağıtıldı.
Etkinlik, piyanist şantör eşliğinde eğlence şöleni ile sürdü.
CANLI HEYKEL PERFORMANSLARI
“Kadına Şiddete Hayır” konseptiyle Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan canlı heykel gösterisi; saat 10.00’da Şehitlik Parkı’nda, saat 11.00’de Tekel Meydanı’nda, saat 12.00’de de Cumhuriyet Meydanı’nda sahnelendi.
Erkekler tarafından şiddete maruz kalan kadınların simgelendiği canlı heykel gösterileri, izleyenlerden tam not aldı.
Özcan, 8 Mart 2016 Salı günü ayrıca; CHP Keşan Kadın Kolu tarafından Troya Restaurant’ta düzenlenen Kadınlar Günü kahvaltısına da katıldı.
ÖZCAN, KADIN PERSONELİN DE KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediyede çalışan kadın memurlar ve işçileri ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve kendilerine ayna hediye etti.
Kadın personel de kendilerini unutmayarak Kadınlar Günü’nü kutlayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.