“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünya ve ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Gün dolayısıyla, Keşan Belediyesi kadınlar için bir şenlik düzenledi, siyasi partiler ve bazı özel kuruluşlar da kadınlara çiçek vererek ve çeşitli programlar düzenleyerek kutlamalara katıldı.

KEŞAN BELEDİYESİ KADIN ŞENLİĞİ

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kadınlar Şenliği etkinliğine Keşanlı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 13.00’te başlayan etkinliğe Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Kadın Kolu Başkanı Ürfet Ürkmez ile yüzlerce kadın katıldı.

Kadınları salon girişinde karşılayan Özcan Çifti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladı.

MEHMET ÖZCAN: BAŞARILI KADINLARIMIZIN SAYISI HER ALANDA ARTSIN

Şenlikte açış konuşmasını yapan Mehmet Özcan, salonu dolduran kadınlara hitaben şunları söyledi: “Sevdiklerinizle, nice senelere sağlık, sıhhat ve huzur içersinde nice 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlamanızı canı gönülden arzu ediyorum. Sizler torunlarımız, kızlarımız, gelinlerimiz, kadınımız, anamız, insanoğlu dünyasının yarısı kadınlarımız. Sizlerin Atatürk’ün çizdiği yolda, medeni bir ülke içerisinde eşit haklara sahip, eşit eğitim fırsatlarına sahip, eşit iş imkanlarına sahip, hayatın her yönünde, işyerinde idareci olarak, eğitimci olarak, yönetici olarak, siyasetçi olarak, erkeklerle eşit şartlarda olmanızı canı gönülden temenni ediyorum. Her geçen yıl kadınlarımızın iş hayatında, idari hayatta daha fazla yer aldığını görmekten mutluluk duyuyorum. Bu yıl bildiğiniz üzere 30 Mart’ta yerel seçimler olacak. Biz şu anda 25 üyeli belediye meclisine 8 kadın üye aday koyduk. Bu sayının daha sonraki yıllarda yarıları geçmesini istiyorum. Hepimizin arzusu budur. Kadın milletvekili sayısı artsın. İş kadını sayısı artsın. Müdür olan kadınlarımızın sayısı artsın. Patron olan kadınlarımızın sayısı artsın. Başarılı kadınlarımızın sayısı her alanda artsın. O zaman biz medeni ve kalkınmış bir ülke oluruz. Ama arzumuz bu doğrultuda olmasına rağmen, gerçi bölgemizde Trakya’mızda hiç görmediğimiz şeyler, kadına erkek tarafından şiddeti televizyonlarda hep görüyoruz, gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti olmasın.  Kadınlarımız darp ediliyor veya öldürülüyor. Bu haberleri izlerken gönülden yaralanıyoruz. Ama kadınlarımıza eğitim imkanlarını, iş imkanlarını daha fazla sunduğumuz sürece, bu magandalık bu şiddet elbette gittikçe sona erecektir. Sizlerin gününü bir daha kutluyorum. Sağlık sıhhat içersinde nice yıllara, sevdiklerinizle nice yıllara ulaşmanızı canı gönülden arzu ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

KADINLAR, ŞENLİKTE DOYASIYA EĞLENDİ

Özcan’ın konuşmasının ardından Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Ekibinin gösterisi de büyük bir beğeni ile izlendi. Etkinlikte son olarak sahne alan Oya Pınar da katılan tüm kadınları güzel şarkıları ile coşturdu. Konuklara ayrıca Keşan Belediyesi tarafından, karanfil,yelpaze ve şemsiyeden oluşan hediyeler ve pilav ayran da ikram edildi.

SİYASİ PARTİ VE ÇEŞİTLİ KURULUŞLAR ÇİÇEK DAĞITTI

“8 Mart Dünya Kadınlar Günüdolayısıyla Keşan’daki bazı siyasi partiler ve çeşitli özel kuruluşlar, kadınlara çiçek dağıttı. CHP Keşan Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, il genel meclisi ve belediye meclisi adayları, şehrin çeşitli merkezlerinde kadınlara çiçek takdim etti. DP İl Genel Meclisi Adayı Özlem Taşan ve Beyendik Belediye Başkan Adayı Cemil Gülver de, 8 Mart’ta kadınların bu anlamlı günlerini çiçekler sunarak taçlandırdı.

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş de Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.