Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcı Kadir Gözeri, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerine ilişkin olarak Keşan’daki tüm siyasi partilerin bir yarış içine girdiğini bir sivil toplum kuruluşu olarak da kendilerinin de seçmen gözüyle bu gelişmeleri yakından ve dikkatle takip ettiklerini söyledi.

BAŞBAKANIMIZ 8 NİSAN’DA BİR MÜJDE VERSİN

8 Nisan tarihinin Dünya Romanlar Günü olduğunu hatırlatan Gözeri, “Biz Roman dernekleri başkanı olarak bu tarihte Edirne ile ilgili olarak Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan müjdeli bir haber vermesini ve Fahrettin Savcı’yı AK Parti Edirne 1. sıra adayı olarak açıklamasını, bizleri sevindirmesini bekliyoruz. Ayrıca Edirne’deki Roman oy potansiyeli göz önüne alındığında bu jestin de yapılması gerekir” dedi.

FAHRETTİN SAVCI’NIN ŞAHSİ OYU ÇOK

Cumhuriyet Halk Partisi’nin birçok ilde olduğu gibi Edirne’de de ön seçim yaptığını ve adaylarını bu şekilde belirlediğini belirten Gözeri, “Bu çok güzel bir durum. Keşke AK Parti’de Edirne’de adaylarını böyle bir yöntemle belirleseydi. Böyle bir sandığın kurulmaması Fahrettin Savcı için şansızlık oldu. Çünkü AK Parti’nin diğer aday adayları biz Romanlara ne kadar yakın olurlarsa olsun olaya bu açıdan bakıldığında şahsi oylarının olmadığı ortaya çıkacaktı. Oysa Fahrettin Savcı’nın AK Parti içinde çok büyük bir şahsi oyu var” diye konuştu.

ONA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

AK Parti’nin Edirne’de açıklayacağı aday isimleri ve sıralaması ile Roman camiasına verdiği değeri görmüş olacaklarını da kaydeden Gözeri, “Biz de ona göre hareket edeceğiz. İnce eleyip sık dokuyacağız.  Çünkü artık biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir temsilcimiz olsun istiyoruz.  Bizi daha iyi bilen, içimizden birinin sorunlarımızı Meclis taşımasını istiyoruz. Bu güne kadar birçok milletvekili geldi ama sadece oyumuzu alıp gittiler ve bir daha dönmediler. ‘Ben sizlerin sorunlarını Meclise taşıdım, konuştum, çözüme ulaştırdım’ diyen olmadı.” şeklinde konuştu.

ROMAN AÇILIMI NEDEN 1 GÜNDE BİTTİ

Şu an için Siğilli ve Türkmen köylerinde yaşayan Romanlar olarak çok büyük bir sorunla karşı karşıya olduklarını ve bu konuda adeta çaresizlikleri yaşadıklarını da ifade eden Gözeri, şöyle konuştu: Eğer gerçek bir Roman açılımı varsa bunun içi doldurulmalı. Bakıyoruz Güneydoğu’da yaşayan Kürt vatandaşlarımız için başlatılan açılım bir türlü bitmiyor. Biz Romanların açılımı neden 1 günde bitirildi? Bize ne verdiler? Gelsinler Siğilli’de, Türkmen’de bunun örnekleri var.  Açılımın içi dolacaksa Siğilli ve Türkmen’deki mağduriyetler giderilmeli. Bizim Edirne’den bir bakanımız var ama bizim sorunlarımıza hep baktı. Belki yaşadığımız sorunlardan Sayın bakanımızın bile haberi olmadı, haberdar edilmedi. Başka bölgelerde kuruyan göller, göletler bahçecilik alanına çevrilip o yerin topraksız insanlarına dağıtılıp çare olunuyorsa, bizim için de burada çözümler bulunmalı. Herkes taşın altına elini koymalı. Biz burada bağırırken, ağlarken bazı büyük babalar, ağabeyler, ‘ya onlar baksınlar işine’ diyorlarsa bizler de tabi ki artık Fahrettin Savcı gibi kendi içimizden çıkan bir adayın Meclise gitmesini istiyoruz. Çünkü savunursa bizim haklarımızı Fahrettin savunacak. Yoksa bizi yine kandıracaklar. Biz sorunlarımızı bugüne kadar birçok toplantıda demokratik haklarımızı kullanarak dile getirdik ama iki şak şak ile karşılandık ve bir çözüm bulamadık. Ama bu durum bundan sonra böyle olmayacak. Önümüzdeki günlerde demokratik haklarımızı kullanmak için eylemlere hazırlanıyoruz. Biz devletimizden çok bir şey istemiyoruz. 3-5 dönüm toprak istiyoruz. Değeri de çok yapsa 10 bin lira bir şey.”