Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurtuluş Caddesi esnaflarından Kadir Mutaf 19 Kasım’da düzenledikleri “Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü” etkinliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mutaf, “Benim en büyük arzum bu Alışveriş Günleri Etkinliği’nin Keşan bütününde yapılması, bütün Keşan’ı kapsaması ve gerçekten geleneksel hale gelip her yıl bunun bir festival havasına dönüşmesidir.” dedi.

KATILIM HER GEÇEN YIL DAHA FAZLA OLUYOR

Bu yıl 4.’sü yapılan Keşan Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri etkinliğini hayırlısıyla tamamladıklarını ve aldıkları tepkilere göre başarılı olduklarını söyleyen Mutaf, “Biz bunu yıllar önce ilk başlattığımızda hem kurtuluş günümüze özel coşkuyu yaşamak hem de kurtuluş günümüzü kutlamak hem de alışverişe farklı bir heyecan getirmek adına bu etkinliği başlatmıştık. Her yıl da tabi bunu farklı etkinliklerle oluşturarak, yenilikler katarak daha iyi bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl da aldığımız tepkilere bakarsak verimliliğe bakarsak bunda da ne kadar başarılı olduğumuzu görüyoruz. Çünkü katılımın her geçen yıl daha fazla olduğu vatandaşların her geçen yıl daha fazla ilgi gösterdiği bir etkinliğe dönüştü” diye konuştu.

 BU YIL ETKİNLİĞİMİZE TEKİRDAĞ’DAN 2 OTOBÜS BAYAN KONUĞUMUZ GELDİ

Sözlerine Keşan kamuoyunda da vatandaşlar arasında böyle bir beklenti oluştuğunu belirterek devam eden Mutaf,  “Bugüne özel yapılacak etkinlikleri vatandaşlarımız sabırsızlıkla bekliyor. Her yıl günler öncesinden bize gelip, caddemizdeki firmalara gelip etkinlikle alakalı neler olabileceğini ve neler yapılacağının bilgisini almak istiyorlar. Bu da tabi bizim gördüğümüz kadarıyla gezdiğimiz, dolaştığımız, etkileşimde bulunduğumuz kurumlar ve kişilerde bir beklenti olduğunu görmek bize daha çok motivasyon sağlıyor ve bizim bu işe olan şevkimizi arttırıyor. Ben bu olayı her ne kadar Kurtuluş Caddesi bünyesinde yapsak da Keşan genelinde de bu etkinliğin alışveriş konusunda bir artı kazandırdığını düşünüyorum. Çünkü bölgemizin sezonunun bittiği artık ticaretin yavaşladığı Kasım ayının sonlarında bölgemizde ticareti arttırıcı her türlü etkinlik bölgemize değer katıyor. Biz bu olayı sadece Kurtuluş Caddesi ile sınırlı tutmuyoruz. Dışarıdan Gelibolu’dan, İpsala’dan, Enez’den, Malkara’dan, Batı Trakya’dan, Tekirdağ’dan insanların ilgisini çekmeye çalışıyoruz ve bunu kısmen de olsa başardığımızı düşünüyorum. Mesela bu etkinliğimizde Tekirdağ’dan 2 otobüs bayan konuğumuz oldu. Hem alışverişte bulundular, hem konserimize katıldılar. Bunlar tabi bizi motive edici şeyler. İştahımızı daha da arttırıcı bize daha çok şevk veren şeyler” şeklinde konuştu.

ETKİNLİĞİ BİR BÜTÜN İÇERSİNDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 Kurtuluş Caddesi’ndeki bu etkinliği yaparken bazı aksaklıklar olduğunu, mağdur edilen bazı insanlar olduğunu da ifade eden Mutaf, sözlerine şöyle devam etti: “Etkinlik süresince bize destek oldukları için ben onların hepsine teşekkür ediyorum. Caddede etkinliğe katılan katılmayan tüm firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Çünkü etkinliği bir bütün içerisinde yapıyoruz. Biz bu etkinliğe katılmayı zorunlu tutamıyoruz. Tabi katılan firmaların çok emeği oluyor. Günler öncesinden hazırlıklarına başlıyorlar. Hem maddi hem manevi yoğun bir emek harcıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Katılan vatandaşlarımıza da gelip bize katkıda bulundukları için, bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.”

BENİM EN BÜYÜK ARZUM ALIŞVERİŞ GÜNLERİNİN KEŞAN BÜNYESİNDE YAPILMASI

Mutaf, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu tip etkinliklerin her zaman Keşan’a değer katması, Keşan’ın ticaretini hareketlendirmesi, önemli bir noktada bulunan ilçemizi daha da bir merkez haline getireceğini düşünüyorum. Bunların dışında bu etkinliklerin Keşan bünyesinde Keşan Alışveriş Festivali’ne dönüşmesi adına da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere ciddi çalışmalarımız var. Bunun bazı pilot örneklerini zaten daha önce yapmıştık. Üç gün süren bir Şehir Alışveriş Günleri yapmıştık. Yakın zamanda da bazı pilot çalışmalarla bu olayı biraz daha somutlaştıracağız ve önümüzdeki yıl içinde de bu tip bir etkinliği nasıl planlayabiliriz şimdiden alt yapısını oluşturmaya başladık. Benim en büyük arzum bu Alışveriş Günleri Etkinliği’nin Keşan bütününde yapılması, bütün Keşan’ı kapsaması ve gerçekten geleneksel hale gelip her yıl bunun bir festival havasına dönüşmesi.”

DOĞRU İŞ YAPTIĞIMIZIN GÖRÜNMESİ BİZİ DAHA ÇOK KAMÇILIYOR

Cadde üzerine bulunan firma yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden edindiği izlenimlere göre esnafın beklentilerinin karşılandığını da kaydeden Mutaf,  konuşmasına şöyle devam etti: “Hatta birçok firmada işler beklentilerin üstünde olduğunu gördüm. Bu tabi beni mutlu etti. İnsanların ticari beklentilerinin karşılanması hem cadde etkinliğine katılan vatandaşlardan aldığım izlenimlerin olumlu olması, kurum büyüklerimizden aldığımız olumlu izlenimler bizim doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu bizi daha çok kamçılıyor ve önümüzdeki yıl daha neler yapabiliriz diye planlamamızı sağlıyor. Biz bu etkinliği düzenlerken firmalarımızın ticari hareketliliğini sağlamanın yanında bu etkinliğe katılan halkımıza da iyi vakit geçirtmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu işi yaparken caddemizin markalaşması, prestiji, ticari hareketliliğin yanında buraya katılan vatandaşlarımızın normal günlerinden farklı bir gün geçirmesi hedefimiz. Bu nedenler burada bir sokak defilesi düzenliyoruz. Bu nedenle imza günü düzenliyoruz. Bu nedenle bir konser etkinliği düzenliyoruz. Her zaman bölgemizde göremeyeceğimiz ve her zaman dinleme imkanımızın olmadığı bir grubu getirip burada konser düzenlemeye çalışıyoruz. Bu tip etkinlikler sadece ticari canlılığı sağlamak için değil insanlara da güzel bir gün yaşatmak için yapılıyor. Ayrıca buradan bu işe emek veren başta Keşan kaymakamımız Nuri Özder’e ve bütün çalışanlarına, Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a ve belediye çalışanlarına, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Meclis Başkanımız Yüksel Alioğlu’na ve çalışanlarımıza, yönetim kuruluna, Keşan Emniyet Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Ve en önemlisi de bu etkinliğe katkısı bulunan Kurtuluş Caddesi Esnafı’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik uzun yıllar boyu sürecek diye düşünüyorum ve teşekkür ediyorum.