2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim Yılında okullarda serbest kıyafet uygulamasının yapılmaması ve belirlenen kıyafetlerle eğitim ve öğretim yılına devam edilmesi esnaf ve veliler tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, geçtiğimiz hafta başında Keşan TSO Yönetici ve yetkililerince sektör temsilcilerine gerçekleştirilen ziyaretlerde, ilgili oda üyesi esnafın okullarda serbest kıyafet uygulanmaması konusunda olumlu görüş bildirdiğini söyledi.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda uygulanacak “Kılık-Kıyafet Yönetmeliği”ne dair Milli Eğitim tarafından açıklanan serbest kıyafet uygulamasının yapılmamasının süreçteki belirsizliği de ortadan kaldırarak sektördeki işletmelerin satış politikalarını belirlemelerinde yardımcı olduğunu ifade eden

Mutaf son olarak, “Yönetmelikte her okulun kendi kıyafetini belirleyeceği belirtiliyor. Bu nedenle okul bir kıyafet belirleyecek, öğrencilerde bu yönde kıyafetlerini alacak. Burada önemli olan bu yılda öğrencilerimiz geçtiğimiz yıldaki kıyafetleri ile okullarına devam edecekler. Buda sektördeki işletmelerimiz açısından olumlu olacaktır.” dedi.