SONGÜL KONAR

Kahraman, Ramazan Bayramı’nın 9 gün açıklanmasına rağmen bazı kurumların 9 gün tatil yapmadığını ve evlerini 9 gün kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin evlerinin boş kaldığını söyledi.

“9 GÜNLÜK TATİLDE ÇOK DOLULUK ORANINA ULAŞAMADIK”

Bayram boyunca özellikle Yayla Sahili’ndeki tatilcilerin üç dört günlük tatil yaptığını belirterek açıklamasına başlayan Kahraman, “Bayram 9 gün olarak açıklandı ama buna rağmen tatilciler üç dört günlüğüne geldi. Bankaların Pazartesi ve Cuma günü açık olması, bazı kurumların 9 güne bağlanmaması sebebiyle 9 günlük tatilde çok doluluk oranına ulaşamadık. Evlerini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, 9 günlük kiracı beklediler fakat 9 günlük kiracılar gelmeyince, evlerin çoğu boş kaldı. Keşke üç dört günlük kiracıları reddetmeseydik pişmanlığı yaşadılar. Fakat Salı, Çarşamba, Perşembe günü doluluk seviyesine ulaştık. Turizm anlamında bölgeye katkı sağlamadı gibi bir şey söylenemez. Süre kısaydı fakat sezonu başlatmış olduk böylece” dedi.

“İSTANBULLU YAKINLIKTAN DOLAYI SAROS KÖRFEZİ’Nİ TERCİH EDİYOR”

İstanbul’da yapılacak olan seçim tekrarının, sezona bir etkisi olup olmayacağı ile alakalı bir soruyu da cevaplandıran Özgür Kahraman, şöyle devam etti: “Seçimlerin sezonu etkileyip etkilemediği ile ilgili henüz net bir yorum yapamam çünkü daha okullar kapanmadı. Fakat Saros Körfezi’nin İstanbullu tatilcilerle doğrudan bağlantılı olduğu bilinen bir gerçek. İstanbullu yakınlıktan dolayı Saros Körfezi’ni tercih ediyor. Seçimlerin etkileyip etkilemediğini okullar kapanmadan söyleyemem fakat şu bir gerçek ki, 23 Haziran akşamından sonra ciddi bir talep var ve elimizdeki evlerin hemen hemen yarısı 23 Haziran akşamından sonra dolu gözüküyor.”

“OKULLAR KAPANDIKTAN SONRA CİDDİ BİR YOĞUNLUK BEKLİYORUZ”

Okulların kapanmasının ardından sezonda ciddi bir yoğunluk beklediğini söyleyen Kahraman,

“Bu bayram tatilinin 9 güne bağlanmasına rağmen sadece üç dört günün dolu olmasını bazı işyerlerinin 9 gün tatil vermemesine bir de 23 Haziran akşamından sonra ciddi bir talep. Havalar da yağışlıydı. Ama okullar kapandıktan sonra ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum ve herkesin iyi bir yaz sezonu geçirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.