Keşan merkezde görev yapan muhtarlar adına Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, dün, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’a kahvaltı verdi.

Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan ile Salim Şevik’in de katıldığı ve Troya Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya, Mehmet Özcan eşi Şengül Özcan ile katılırken Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ise ilgili emniyet çalışanları ile iştirak etti.

Kahvaltıyı organize eden muhtarlar adına söz alan Şenay Bayır, katılımlarından dolayı Özcan, Yıldız ve diğer tüm misafirlere teşekkür etti ve bu gibi toplantıların Keşan’ın sorunları ile çözümlerine çabuk ulaşılması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Bayır’ın ardından toplantıya katılan muhtarlar da Keşan’da belediye ve emniyet çalışmaları açısından düşüncülerini katılımcılarla paylaştı.

Muhtarlardan sonra Yıldız söz aldı ve şunları söyledi: “Keşan’da 3 yıldan bu yana görev yapmaktayım ve Keşan’da görev yapmaktan dolayı çok mutluyum. Keşan’ın güvenliği ve huzurunu sağladığımızı umuyorum. Keşan’ın geleceğini çok iyi görüyorum. Muhtarları mahallelerinin başbakanı olarak görüyorum. Muhtarlarımız ve belediye ile çok iyi bir iletişim halindeyiz. Onların istek ve beklentilerini yerine getirmeye çalışıyoruz.  Emniyet olarak Keşan’ın hizmetkarıyız. düşüncesinde değiliz, hep Keşan’da kalacakmış gibi hareket ediyoruz. Kendimi de Keşanlı addediyorum. Belediyenin Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin ulaşım ve otopark sorununu çözeceği için çok önemsiyoruz. Bu kompleksi Keşan’ın çocuğu olarak görüyorum. Bu alanda faaliyet başladığında Keşan ihale edilen miktardan çok daha değerli bir yapı kazanmış olacak. Belediyenin çevre yolu projesini de trafiğin rahatlaması açısından önemsiyoruz. Cezadan yana bir müdür değilim, ceza yazmak da istemiyorum ama kurallara uymayanlara da ceza yazmak zorunda kalıyoruz.”

Kahvaltıda son sözü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan aldı.

Muhtarların sorun ve beklentileri ile yakından ilgilenen bir belediye olduklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Özcan, şunları aktardı: “Mahallelerimizde muhtarlarımız ile vatandaşlarımızdan semt pazarları kurulması konusunda talepler vardı. Aşağı Zaferiye ve İspat Cami’de bunu başlattık, çok kısa bir süre sonra Yeni Mahalle’de de semt pazarı kurulacak. Yeni Mahalle, son dönemde bölgemize gelen yatırımların çoğunun konumlandığı bir yer. Biz de belediye olarak bu bölgede ciddi bir sorunu yaratan vahşi depolama sahasını kaldırıp, yerini çok güzel bir yeşil alan haline getireceğiz. Bu sahanın rehabilitasyonu ihale edildi. Bu kötü görüntü artık olmayacak. Bunun yerine bugün (25 Kasım 2014) açılışı gerçekleştirilecek Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’nı kullanacağız, bu açılışa hepinizi davet ediyorum. Ayrıca Atık Su Arıtma Tesisimiz de yılsonu itibarı ile bitecek. DSİ belki açılışını bahara uzatabilir.”

Keşan’ın belediyenin yaptığı mevcut projeler tamamlandığında temel altyapı ve çevre problemlerini Trakya’daki birçok kente göre daha bitirmiş olacağını dile getiren Özcan, “İddia ediyorum Edirne ancak böyle bir atık su arıtma tesisini 10 yıl sonra yapabilir, Çorlu da 5 yıl sonra. Keşan Belediyesi olarak problemlerimizi ve çözümlerini, ihtiyaçlarımızı öncelik sırasına koyduk. 10 yıldan sonra tabiri caizse yerin altından yeni çıktık. Bundan sonra işlerimiz daha kolay olacak. Bu kadar altyapı işiyle uğraşınca haliyle bozuk yollar olabiliyor, biliyorum. Biz de Amerika’da yaşamıyoruz. Daha çok çalışarak ve üreterek sorunların üstesinden birlikte kalkacağız. Ayrıca şu an bulunduğumuz Yeni Mahalle’nin imar planlarını yapıyoruz. Çünkü mevcut planlar çok eski ve ihtiyaca cevap vermeyecek durumda. Hem yenilemeler yapıyoruz hem de imara açılacak yeni alanlar oluşturuyoruz. 600 hektarlık bir alanı ilave imara açıyoruz. Keşan’ın büyüme ve şehirleşme alanını doğu ve kuzeydoğu olarak tespit ettik. Çünkü Efes Yolu’nun alt kısmında kalan yerler mutlak tarım arazisi niteliğinde. Buralar şehirleşme için harcanacak araziler değil. İnsanın beslenmesi için kullanacağı arazileri şehirleşme için kullanması çok mantıklı değil. İlave imara açacağımız alanlar ise verimsiz, kıraç ve yapı itibarıyla şehirleşme için uygun araziler. 6 ay içerisinde bu planlar bitecek. Bunun yanında Keşan’a bir farklı yönlerden giriş ve çıkışı sağlayacak çevre yolu yapacağız. Keşan’a 3 noktadan giriş var ve Tekel Meydanı’nda çok ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Ne yaparsanız yapın dar caddelerle orta bir alanda kilitlenme kaçınılmaz oluyor. Bunu azaltmanın tek yönü çevre yolu oluşturmak.” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan konuşmasının son bölümünde Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi, projede müteahhit firmadan kaynaklı gecikmeler yaşandığını ifade etti ve Çamlıkent Bölgesi’ne ilişkin yeni projesini paylaştı.

İspat Cami Mahallesi Çamlıkent Bölgesi’nde Çamlıkent Camii’nin yanında yeni bir projenin hayata geçeceğinin müjdesini veren Özcan, “O bölgedeki mevcut parkı da koruyarak bin 500 m2’lik alışveriş merkezi ve sosyal donatıları olan kapalı bir mekan yapacağız. Şu anda projeleri hazırlanıyor.” dedi.

Kahvaltılı toplantı sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik görüş alışverişi ile devam etti.