Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakmak tarafından kendisine hazırlatılan ve geçen yılın son aylarında bastırılıp dağıtılacağı bildirilen “Kaleler Diyarı Keşan” isimli broşürün akıbetini sordu.

Konuyla ilgili olarak dün, Keşan Kültür Merkezi’nde Medya Keşan’a bir değerlendirme yapan Beksaç, Keşan’daki tarihsel yüzey araştırmasını sonlandırarak üzerine düşeni yaptığını söyledi. Keşan’ın kültür envanterinin ortaya çıkarılması kapsamında gerçekleştirilen arkeolojik alan çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamladığının altını çizen Engin Beksaç, projenin sona ermesiyle, ortaya çıkan bulgular ışığında hazırladığı, “Keşan Kültür Mirası 1 Projesi”nin kendi çalışmasından bağımsız bir çalışma olduğunu da ifade etti.

Daha sonra, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası tarafından, kendisinden, Keşan’ın tanıtımına ilişkin “Kaleler Diyarı Keşan” isimli broşür hazırlanması istendiğini kaydeden Beksaç, aradan 6 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, bu broşür basıldığı halde neden dağıtılmadığını sordu. “Kaleler Diyarı” broşürüyle ilgili Keşan’da ilginç bir durumun oluştuğu yönünde algılarının olduğunu kaydeden Engin Beksaç, “Ben üzerime düşeni yaptım. Tek tek bütün köyleri dolaştım. Sonucu da aldım. Bölgeyi de çok iyi tanır hale geldim. Belki de çalışma yaptığım yerleri Keşanlılardan daha iyi tanıyorum. Doğrusu yöneticilerin ve diğer bazı kişilerin çekişmeleri beni hiç ilgilendirmiyor. Bilgilerin özeti bu broşürde yer alıyor. Broşür dağıtıldığı zaman herkes Keşan’ın tarihinde ne olup-olmadığını açıkça görecek.”