Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, dün yaptığı açıklamada Engelsiz Yaşam Merkezi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 40 dönümlük bir yeri olduğunu ve bu yere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bu tesisin hayata geçirilmesi durumunda hizmet edenlerin tarihe geçeceğini dile getiren Kalfalar, iktidarın ilçe başkanı ve belediye başkanına büyük görevler düştüğünü ifade etti.

18. MADDE İLE İLGİLİ BİR SIKINTI VAR

Huzurevi, Engelsiz Yaşam Merkezi konusunda derneklerin bir araya gelmesi gerektiğini düşünen Bayram Ali Kalfalar, “Çünkü daha öncesinden ben de bu işin içerisinde bulunduğum için insanlarımızın yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Daha önce de bununla ilgili ‘Devletin kendi içerisinde olan yerlerinin bakanlıklar kanalıyla devri bu kadar zor mu?’ diye bir beyanat vermiştim. Bu çalışma içerisinde dün bu beyanatı verirken çalışmasını da oluşturmuştum. Çünkü imara açık bir yer yoktu. İmarla görüştüğümüz zaman, imarın yapacağı bir şey yok. Sayın Belediye Başkanımız bu hususta yardımcı olacak. Biz de zaten yardımcı olacağını biliyoruz.  O günlerde kendisine bu konuyu açtığımız zaman dedim başkanım böyle bir yer var Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeri alma durumu söz konusu ama 18. Madde ile ilgili bir sıkıntı var. Yer tahsisi yapıldığı andan itibaren bana Sayın Belediye Başkanımızın sözü var.” dedi.


AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ YERİ 40 DÖNÜM

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın vermiş olduğu sözü olduğunu hatırlatan Kalfalar, “Bu sözleri yerine getirdiğine inanan bir insan olarak bu sözün de yerine geleceğinin umuduyla bu kargaşaya da dur diyecektir Sayın Başkanım. Tahsis 25 Haziran 2014 tarihinde yapıldı. Yer 40 dönüm. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına o gün Engelsiz Yaşam Merkezi Rehabilitasyon merkezi, huzur evi yanına da sosyal yardımlaşmayı da bu hazır yere yapılmasını önermiştim. O günkü Bakanlığın komisyon içerisinde olan herkesin çok büyük katkıları var. Bir kişinin de çok katkısı var. Gerekirse onların da isimlerini açıklarım. Yapılmış olan bir çalışma var şu anda kendileri de milletvekili değil. O çalışmalara çok büyük katkısı olan bir insan. Hepsine teşekkür ederim. Bu yer Rasim Ergene Caddesinden iç tarafa 150 metre sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 40 dönüm yeri başlıyor. Orası 100 dönümdür aslında. 60 dönümü Gençlik ve Spor Bölümüne tahsis edildi.” şeklinde konuştu.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar Engelsiz Yaşam Merkezi için alternatif bir  binadan bahsedildiğini ve bina ile ilgili yeterli fizibilite çalışmalarının yapılıp yapılmadığını sordu. Kalfalar şöyle konuştu: “O binanın fizibilitesi, fiziki yapısı nasıldır, kaç kattır? Engelsiz yaşam merkezine uygun mudur? Yani onlara da bakmak lazım. Ben bir mahalle muhtarı olarak böyle bir yerin tahsisinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeri çukurda olduğu söylendi. Hayır, çukurda değil.


TARİHE GEÇER BU İNSANLAR

Son olarak Kalfalar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına seslenerek bu yere sahip çıkılmasını istedi ve bu yeri hizmete kazandıranların tarihe geçeceğini söyledi. Kalfalar, “Buradan başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sesleniyorum. Sizin böyle güzel bir yeriniz var. Ve bu bakanlık Türkiye genelinde toplum yapısı açısından 4 bakanlıktan bir tanesidir. Ben şahıs olarak bu bakanlığa çok önem veren biriyim. Entegre tesis olarak hazır elimizde fırsat varken İktidarın ilçe teşkilatına da burada çok büyük görevler düşüyor. Hazıra değil de devletin böyle imkânları varsa insanımıza hizmet olarak sunulması gerekir. Tarihe geçer bu insanlar. İlçe başkanı olmak üzere belediye başkanı olarak. Burada ortaklaşa sayın belediye başkanım bizlere vermiş olduğu sözleri yerine getirdiğini gördüğüm için kendisine de buradan tekrar sesleniyorum buradan. Sayın başkanım 18. Madde uygulamasını lütfen imam hatip lisesine uyguladığınız gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına uygulayın. Bu hizmetin bir an önce yapılmasında gerek vardır. Bu entegre tesislerinin yapılması için başta dernekler olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlar burada bir bütün olmaları gerek çünkü herkese lazım olacak bir tesis bu. Engelsiz yaşam merkezi için Keşan’a da bir olur çıktığını duyuyoruz.” dedi.