Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, son günlerde artan motosiklet kazalarında özellikle 18 yaşından küçük gençlerin hayatını kaybettiği ya da yaralandığını hatırlatarak, bu konuda ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Kendisinin de 1985 yılında kardeşini trafik kazasında kaybettiğini ve bu acıyı çok iyi bildiğini belirten Kalfalar, “Son günlerde yaşanan kazalar trafik terörüdür. Burada yetkililer kadar ailelere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Anne, babalar kendi evlerinde de aynı acı yaşanmadan gerekli tedbirleri almalıdırlar. Daha 14-15 yaşında motosiklete binip gidiyor. Ailesi çocuğunun neden böyle bir şey yaptığını ona sormuyor mu? Bu çocuğun okula gitmesi gerekirken, motosikletin tepesinde ne işi var? Eğitimin temeli aileden başlar. Anne, babanın çocuğunu takip etmesi gerekir. İş işten geçtikten sonra, ateş düştükten sonra sorumluluk almanın ne anlamı kalır?” dedi.

KONTROLLER DEVAM ETMELİ

Bayram Ali Kalfalar, kanunlar çerçevesinde polisin gereken yaptırımları uygulaması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Kanun, motosikletin hangi belgelerle kullanılabileceğini belirtiyor. Polis, yetkisini kullanarak kanunun gerektiği gibi hareket etmeli. Eğer bir motosikletin tescili, plakası, sürücünün ehliyeti, kaskı yoksa ceza uygulanmalı. Ama genel olarak baktığımızda kanuna uyanlar sıkıntı yaşıyormuş gibi bir izlenim var. Polis, motosiklet üzerinde kontrollerini sürdürüyor. Bunun devam etmesini istiyoruz.”

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Geçen hafta, mahallede uyardığı motosikletli gençlerin kendisine tepki göstererek akşam saatlerinde muhtarlık binası çevresindeki yollarda akrobatik hareketler yaptığını öne süren Kalfalar, “Gençlerin kurallara, kanunlara uymaya pek niyetleri yok. Anne, babalara sesleniyorum. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Onlara iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı anlatın, örnek olun. Eğer bir insanda eğitim, meslek ve huzur yoksa o kişi her türlü kötü alışkanlığa açıktır. ‘Ben’ odaklı eğitimi bir kenara bırakarak ‘biz’ odaklı eğitime geçmeliyiz. ‘Ben’ odaklı eğitim, birlik olmayı bizlere unutturdu.” şeklinde konuştu.