Kent Konseyi Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “İlçe Güvenlik Danışma Kurulu” toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Keşan’daki genç işsizliğin en aza indirilmesi için İş Kur’un Keşan’a şube açmasının gerektiğine dikkat çekti.

İş Kur’un mevzuatı gereği nüfusu 30 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde şube açma zorunluluğu bulunduğunu ve bir süre önce Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde İş Kur şubesi açıldığını belirten Kalfalar: “Keşan’ın gençleri çalışkan ve gururludur. Onların sadece belli bir meslekte yönlendirilmeye ve eğitilmeye ihtiyaçları var. İnsanlar, gençlerimizin ne kadar çalışkan ve cefakar olduklarını görmek istiyorlarsa başlarını biraz yukarı kaldırıp terk edilen ve yıkılmakta olan pazaryerindeki betonları balyozlar ile kıranlara baksınlar. Bu gençlerimiz günde 20 TL kazanabilmek için sabahtan akşama kadar balyoz sallıyor. Akşam olduğunda topladığı hurda demiri satıp kazandığı para ile evinin geçimini sağlıyor. İş Kur Keşan’a şube açarsa bu gençlerimiz daha kolay iş sahibi olabilir. Düzenli para giren eve huzur gelir, insanlar geleceğe daha bir güvenle bakar.” dedi.

İş Kur’un Keşan’da Belediye Başkanlığı ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda yetkileri sınırlı bürolarının bulunduğunu ve buraya yapılan başvuruların Edirne’ye gönderildiğine de değinen Kalfalar,”Bu işin en kestirme yolu Keşan’a bir İş Kur şubesi açılmasıdır. Bu konuda ilçemizde bulunan yetkili tüm kurum ve kuruluşlar istekli olur ve gerekli girişimler başlatılırsa Keşan’a bir İş Kur şubesi açılır. İş Kur o zaman Keşan’da ortaya çıkan iş taleplerine yönelik olarak kurslar açar. Gençlerimiz gidecekleri bu kurslarda gerekli olan belgelerini alır, eğitim ve becerileri kazanır. Uygun görülen yerlerde çalışmaya başlarlar” diye konuştu.

 Kalfalar, Kent Konseyi Başkanı olarak yarın Keşan’ı ziyaret edecek olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da bu konuyu ileteceğini ve yardım ve desteğini isteyeceğini de belirtti.