“Sorunlar artarsa, devlet Keşan’a yeni sosyal konutlar yapmaz”  
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, dün yaptığı açıklamada, TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşanan sorunların çözüme kavuşmaması halinde TOKİ’nin yeni konutlar için 2’nci etap yapmayacağını belirtti. 
TOKİ Sosyal Konutları’nın yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık gündeme geldiğini ifade eden Kalfalar, “TOKİ Sosyal Konutları bilindiği üzere Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içerisinde. Burada yaşayan vatandaşlar da muhtarlığımıza kayıtlı. Burada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını elimizden geldiğince ilgili kurumlara aktarıyor ve insanlarımızı yönlendiriyoruz. Devletimiz, hükümetimiz TOKİ kanalıyla yoksul vatandaşlarımızı ev sahibi yaptı. Keşan’da ikamet edenlerin belki de % 60’ı yapısal anlamda bu tip evlerde yaşamıyor. Ama maalesef barınma alışkanlıklarından kaynaklı bazı sorunlar yaşanıyor. Konutlar yapılmadan önce belki bir araştırma yapılsaydı böyle sorunlar yaşanmazdı. Ancak önümüzde değiştirilmesi güç alışkanlıklar var. Bu sorunu bir an önce aşmalıyız. Bu konutlarda yaşama felsefesini öğrenmemiz lazım. Benim TOKİ’de oturan vatandaşlardan ricam evlerine, okullarına, camilerine, sokaklarına, parklarına sahip çıkmaları, korumaları, kollamaları. Bu yapılar milli değerlerimiz. Hepimizin vergileriyle yapılıyor. Birde şöyle bir durum var, bundan sonra yapılabilecek olası 2’nci etabın gerçekleşmesini engelleyecek davranışlardan kaçınsınlar. Eğer bu sorunlar devam eder ve artarsa devlet bunun devamını getirmez. Sorunlar artarsa, devlet Keşan’a yeni sosyal konutlar yapmaz. Ben orada devletin eksikliğini görmedim. Kaymakamlık, belediye, ilgili müdürlükler gerekeni yapıyor. Orada oturan insanımızda gerekeni yapmalı, orayı sahiplenmeli, korumalı, kollamalı. Burası sizin, sahip çıkın. Herkese görev düşüyor. Birlik, beraberlik içinde yaşayın. Devlet her imkanı veriyor. Malınıza sahip çıkın, verilen imkanlara sahip çıkın. Sorunlar bize ait. Üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerekiyor.” dedi.
BİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRELİM
Bayram Ali Kalfalar, aidatların ödenmemesi nedeniyle kaloriferlerin yakılamadığını dile getirerek, şunları söyledi: “Vatandaşlar, konutlara taşındıklarında ilk 3 ay ev sahiplerinden aidat alınmadı. Kaymakamlığımız ve sosyal yardımlaşma oldukça önemli bir uygulama yaptı. Bunun için kendilerini tebrik ediyorum. Ama şu an aidatları toplanmıyor. Böyle olunca da ateşçiye parası ödenemiyor ve kaloriferler yanmıyor. Bu kimin kabahati? Kabahat maalesef bizde. Bu aidatı o imkandan yararlananlar ve yararlanmaya devam etmek isteyenler ödemek zorunda. Bu insanların bir arada yaşadığı tüm konutlarda böyle. Burada sorunlu biziz. Biz, bize düşen sorumluluğu yerine getirelim. Sonra eksik neredeyse o kuruma gidip, hakkımızı arayalım. Bu kargaşaya acilen bir son vermemiz ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor.” 
ŞİRKET EKSİKLERİ GİDERMELİ
TOKİ Sosyal Konutları’nda yüklenici firma bazlı bazı eksikliklerin de olduğunu dile getiren Kalfalar, “Bir yandan da konutlar geçici kabulle alındığı için halen eksiklerimiz var. Baştaki sorunlar nedeniyle halen eksiklerimizi göremiyoruz. TOKİ’nin işi yaptırdığı şirketin halen tamamlamadığı bazı yerler var. Geçici kabul yapıldı, vatandaşlar taşındı. Peki, eksikler giderildi mi? İktidar partisi yöneticilerinin de bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum. Orada mevcut bir yönetim var. Bu kardeşlerimize yardımcı olalım. Şirket kanalıyla eksikler neyse üzerine gidilsin. Mesela camide birçok eksik var. Eğer üstlenici firma parasını alıp da camiyi tamamlamamışsa, bu vatandaşın üzerine düşen bir görev değildir. Şirket eksikleri bir an önce tamamlamalıdır.” diye konuştu.