Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Kudret Kalkan, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada Çin malı kozmetik ürünlerinin sağlık sorunlarına neden olabileceğini kaydetti.  

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI ÇIKABİLİR

Ucuza satılan malzemelerin ciltte ciddi anlamda sağlık sorunları yaşatabileceğini belirten Kalkan, “Evde saçını boyalarla boyayıp cildinde alerjik sıkıntı yaşayan birçok bayanımız var. Kuaförlük ve güzellik sektöründe çalışan arkadaşlarımız sağlık çalışanı olmasa bile sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımız gibi hizmet vermektedir. Çünkü ten ve ciltle temas eden aletler ve ürünler kullanmaktadır.” dedi.

ASLA KULLANILMAMALI

Saç boyalarının saçları yakabileceğini, dökebileceğini veya ciddi anlamda cilt hasarlarına neden olabileceğini kaydeden Kudret Kalkan, “Biz kesinlikle ve kesinlikle kadınlarımızın bazı yerlerden aldığı boya veya cilt bakımı gibi ucuz olan malzemeleri asla kullanmamalarını istiyoruz. Bu iş, kerpetenle diş çekmek gibi bir şeydir. Ucuza alınıyor olabilir ama ciddi sıkıntılar yaşanabilir.” şeklinde konuştu.

Saç ve cilt bakımının kadınların en büyük aksesuarı olduğunu belirten Kalkan, kadınların bu konularda bilinçli olmalarını istedi.

TAVSİYE ETMİYORUZ

Kudret Kalkan, şöyle dedi: “Kuaförlerdeki arkadaşlarımıza makul ücretlerle saçlarını boyatabilirler. Hem evde saç boyarken sıkıntı çekmezler hem de oturdukları yerden, çaylarını yudumlarken saçlarını kaliteli ve bilinçli olarak boyatabilirler.”

Özellikle Çin’den ve Uzak Doğu’dan gelen boyaların çok ciddi anlamda cilt kanserine neden olabilecek maddeler içerdiğinin de altını çizen Kalkan, şunları kaydetti: “Bazı kişi ve ya kişiler ucuz yollu iş yapmak için bu tip boyaları merdiven altı dediğimiz tabirle imalat yapıyor. Biz tavsiye etmiyoruz. Saç ve cilt kadının en büyük aksesuarıdır. Kadınlarımız lütfen bu konuda bilinçli olsun.”