Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Keşan Şubesi işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında kan bağışlayanlar arasından çekilen kurayla belirlenen kişiler, en çok kan bağışlayan kurumlar ile katkı ve destekte bulunanlara dün düzenlenen tören ile ödül, plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Saat 10.30’da, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan ve Salim Şevik, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, İlçe Müftüsü Vekili İsmail Hergül, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, kurum ve kuruluşların temsilcileri, işadamları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu teşekkür konuşması yaptı. Koyuncu, “20 günlük bir çalışmanın neticesinde büyük bir kampanyaya imza attık. Tüm Keşan, sivil toplum kuruluşlarınla, memurunla, amirinle bu işe destek verdi, katkı sundu. Trakya’nın rekoru geldi. Katkılarınız için, destekleriniz için hepinizi tebrik ederim. Hepinize saygılar sunarım.” dedi. Daha sonra Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin ve Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu’ya plaket takdim edildi.

ÖZCAN: BİLMEDİĞİNİZ BİRİNDEN DE SİZE KAN GELEBİLİR

Mehmet Özcan, plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, plaketi belediye başkanı olarak değil hekim olarak aldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu görevi yürütüyorum ama öncelikle bir hekim ve cerrahım. Keşan’a minnet duydum. Cerrah olarak çalıştığım zamanda, gecenin saat 4’ü 5’i ararlar trafik kazası olmuş. İnsanlarımız o zaman da hiç tereddüt etmeden geldi, kan verdi. Ben Keşanlılar’a teşekkür ediyorum. Kan hayattır. Başına gelen bilir. Kan vermekten korkmayın. Neredeyse bir insanın vücudunda ortalama 12 litreye yakın kan vardır. Sizden alınan da 350 CC’lik bir kısmı. Onu da vücut bir güne varmadan bunu telafi ediyor. Sağlıklıysanız bağışlamaktan çekinmeyin. Birçok insan kan vermeye niyetli ama iğne korkusu var. Zamanında çok yakınımın 3 aylık bir erkek çocuğu vardı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenciydim. Sıcak bir yaz günü uzakta olan Büyükçekmece’den bir kişi kan anonsunu duyup otobüsle hastaneye geldi. Kan verildi. Babasına sordum, aynı kan grubunu taşıyor. Niye gitmediğini sordum, korktuğunu söyledi. Zorla gönderdim. Şimdi o çocuk benim itfaiye müdürüm ve 2.’ye baba oldu. Sağlıklıysanız mutlaka kan verin. Hiç belli olmaz, bilmediğiniz birine gider. Ama yarın bilmediğiniz birinden de size kan gelebilir.” 

Törenin devamında, kan verenler arasından kurayla belirlenen bağışçılar ile en fazla kan bağışında bulunan birinci kurum Saros Doğa Sporlar Topluluğu (SARDOS) ile ikincisi Kredi Yurtlar Kurumu temsilcilerine tablet bilgisayarları, katkı ve destek sunanlara ise teşekkür belgeleri verildi. Medya Keşan Gazetesi Ortaklarından Mustafa Bezbaş ile Medya Keşan Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ünsal Yücel de teşekkür belgelerini, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin’den aldı.