Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün sabah İspat Cami Mahallesi’ne giderek burada Kurtuluş İlkokulu yakınlarında devam eden asfalt çalışmalarını inceledi. Daha sonra Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir işyerini ziyaret eden Özcan, burada yaptığı açıklamada hem asfalt çalışmaları hem de devam etmekte olan Yağmur Suyu Projesi hakkında bilgi verdi.

Bir ayı aşkın bir süredir asfalt çalışmalarına hız verdiklerini ve bir süredir çalışmaların İspat Cami Mahallesi’nde bulunan cadde ve sokaklarda devam etmekte olduğunu kaydeden Özcan, “Asfalt plantimizde günde 20 kamyon malzeme üretiyoruz. Malzememiz bol, yeteri kadar var ve planladığımız şekilde çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

KANALİZASYON AYRI, YAĞMUR SUYU AYRI

Açıklamasına Yağmur Suyu Projesi hakkında bilgi vererek devam eden Özcan, Keşan halkının bir kesiminden kanalizasyon borularının gerektiği kadar geniş olmadığı yönünde eleştiri aldıklarını ve bu konuda bir kez daha bilgilendirme yapmak istediğini söyledi. Keşan kanalizasyon planının kendisinden önceki dönemlerde çizildiğini ve o zamanki yönetimin bu şekilde uygun gördüğünü, yağmur suları için de <Keşan koca bir tepenin üzerinde kurulmuş. Yağmur suları akar gider” düşüncesi içinde olduklarını ifade eden Özcan,  “Zaten kanalizasyon ile yağmur sularının aynı hatta birleştirilip taşınması ve bunların arıtmaya tabi tutulması mümkün değil. Bu nedenle biz Keşan Yağmur Suyu Projesi’ni hazırlayarak hayata geçirdik. Herkesin bildiği gibi çalışmalar başladı ve büyük bir hızla devam ediyor. Bu arada mezbahanın yanında da bir arıtma tesisimiz yapılacak. Bununla ilgili olarak DSİ ile bir protokol yapmıştık. Bu kapsamda hazırlanan projenin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından buradaki inşaat çalışmaları da başlayacak. Eğer kanalizasyon ile yağmur sularını aynı hatla buraya getirseydik bu tesisin çalışması mümkün değildi” diye konuştu.

Başkan Özcan, açıklamasının ardından çevrede bulunan esnaf ile bir süre sohbet edip mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.