CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan, önceki gün katıldığı, 29 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilmekte olan  “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nı değerlendirdi.

Önceki gün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılan, 61 sosyal demokrat belediyenin katıldığı ve 9 projenin tanıtıldığı fuarda, 5 gün boyunca konser, şenlik, ücretsiz sağlık hizmeti ve yerel doğal gıdaların ikramı da yapılacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini, dün, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) ziyareti sonrasında basın mensuplarıyla paylaşan Kanışkan, şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerle ilgili önemli bir organizasyondu. CHP’li belediyelerin yaptığı başarılı çalışmaları görme imkanı bulduk. Yoğun bir katılım vardı. Yapılan hizmetler halkla paylaşıldı. Vatandaş, CHP’li belediyelerin zor koşullarda ne kadar büyük başarılara imza attığını görecektir. Genel başkanımız, etkinlikte İzmir Belediyesi’ni örnek göstererek, İzmir’de belediyenin kendi olanaklarıyla yapmış olduğu metro inşaatını İstanbul ve Ankara’ya kıyasla 1/3 daha ucuza maliyetle gerçekleştirdiğini anlattı. Bu tür çalışmaları izleme fırsatı bulduk. Yararlı bir geziydi.”

“KEŞAN HALKI BAŞARILI PROJELERİMİZİ GÖRÜYOR”

Açıklamanın ardından Ufuk Kanışkan, bir gazetecinin, etkinlikte Keşan Belediyesi’nin olmamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine verdiği cevapta; “Sanırım katılımda belli bir nüfus koşulu var. Bizim çok sayıda başarılı belediyemiz ve onların yaptığı başarılı projemiz var. Biz Keşan’da yani açık bir fuarda başarılı projelerimizi sergiliyoruz. Keşan halkı da projelerimizi görüyor!” dedi.

“MUSTAFA MERCAN’IN ADAY ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN”

Bir başka gazetecinin, Mustafa Mercan’ın AK Parti’den belediye başkanlığı aday adaylığını açıklamasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine bir değerlendirmede bulunan Kanışkan şu cevabı verdi: “Başka siyasi partilerin adaylarının kim olacağı CHP Keşan ilçe yönetimini şu anda pek ilgilendirmiyor. Biz, yerel seçimlere var gücümüzle hazırlanıyoruz. Ancak bu hazırlığı yeterli görmüyor ve rehavete kapılmıyoruz. Arkadaşımız Mustafa Mercan’ın aday adaylığı hayırlı olsun.”