Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ile Başkan Yardımcısı Şenol Yalı, Keşan Belediye Başkanlığına aday adayı olmak amacıyla, partideki görevlerinden istifa ettiler.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı’na ise, Parti Sekreteri Vedat Koyuncu seçildi.

CHP’nin, 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen ve halen görevde bulunan yöneticileri için istifa süresi dün sona erdi. CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda, 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı konusunda beklenen istifalar da dün gerçekleşti.

CHP Keşan İlçe Örgütü’nde; belediye başkan aday adaylığı için Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan ile Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Yalı, belediye meclisi aday adaylığı için de Yönetim Kurulu Üyeleri Fisun Küçükoğlu ve Esen Gürer, Yönetim Kurulu yedek üyeleri Hasan Bölükbaşı ve Raif Perçin istifa dilekçelerini verdi.

Belediye Meclisi aday adaylığı için Sayman Feridun Tümer ile Eğitim Sekreteri Neval Karaatlı da daha önce istifa etmişti.

İstifa süresinin sona ermesinin ardından, Kanışkan, Yalı ve 29 Temmuz 2013 tarihinde Keşan Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayacak olan Mustafa Bezbaş, gazetecilere kısa değerlendirmelerde bulundu.

YALI: “ADAYLIĞIM SÜRPRİZ DEĞİL”

Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalı, “Bu aldığım karar benim kendi adıma daha önce düşündüğüm, 1-1,5 yıldır kafamda değerlendirdiğim bir konu. Çok sürpriz bir şey değil benim adıma. O anlamda diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Umuyorum ki, 31 Temmuz’a kadar daha başka adaylar da çıkacaktır. Adayların çokluğunu, zenginliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

KANIŞKAN: “DEMOKRASİ, ÇOK SESLİLİK, ÇOK ADAYLIK DEMEK”

Ufuk Kanışkan da, istifa eden yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek, “Parti Meclisimiz ve MYK’nın aldığı bir karardı bu. Bu gerekliliği yerine getiriyoruz. Bu kararın öncelikle aday olan arkadaşların şahsına, ailelerine ve Keşan adına hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi, çok seslilik, çok adaylılık demek. Eğer tek aday olsaydı, bu demokrasi olmazdı. Güzel bir yarış olacağı ve sonucunda Keşan’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerinin kazanacağını düşünüyorum. Biz bunun gereğini daha önceki 8 Nisan seçimlerinde de yerine getirdik. Bundan sonra hem Cumhuriyet Halk Partisi hem Keşan kazanacak. Herkese başarılar diliyoruz.”

Daha sonra gazetecilerin; Yalı, Kanışkan ve Bezbaş’a yönelttiği  “Daha önce kendi aranızda bir görüşme oldu mu?şeklindeki soruya ise, ilk olarak Şenol Yalı cevap verdi. Daha önce Ufuk Kanışkan ile bir görüşmesinin olduğunu belirten Yalı, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Ufuk Kanışkan ile bir görüşmemiz oldu. Kendisiyle uzlaşamadık. Kimsenin önünü kesmeyi düşünmedik. Zaten daha önümüzde süreç var. Genel Merkezimizin düzenleyeceği anketler var. Bu zaman zarfında çalışmalarımız sürecek. Daha önce de İlçe Yönetiminde sandık kararı aldık.  Bu isteğimizi ileteceğiz. Daha geniş demokrasi böyle olacaktır diye düşünüyorum. Ocak başına kadar sürecek olan bir süreç bu.”

Ufuk Kanışkan da, soruyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, istifaları partinin zenginliği olarak değerlendirerek; “Bu istifaları Şenol arkadaşımızın da söylediği gibi, partimizin ve demokrasinin zenginliği olarak nitelendiriyoruz. Tabii ki bundan sonra da her konuda sıklıkla görüşeceğiz. Biz biribirimizden uzak insanlar değiliz. Her zaman görüşeceğiz ve mümkün olduğunca bu yarışı sağlıklı bir şekilde götüreceğiz. Belki süreç içerisinde farklı birliktelikler de doğabilir. Yaşayıp göreceğiz. Zaman çok uzun. Biz CHP’nin başarısı için elimizden gelen gayreti vereceğiz.” dedi.

Tekrar söz alan Yalı, şunları söyledi: “Burada biz daha önce bir karar aldık. Tüm üyelerle sandık kararı aldık. Bu karar ve adaylar netleştikten sonra tüm adaylar biraraya gelerek Ankara’ya gitmeyi düşünüyoruz. Orada gidip ‘Biz sandık istiyoruz. Bırakın biz kendi işimizi kendimiz halledeceğiz’ diyeceğiz. Sadece Belediye Başkanlığı’nda değil, il genel meclisi ve belediye meclisinde de böyle bir uygulamaya gitmek istiyoruz.”

BEZBAŞ: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ BÖLMEDEN MÜCADELE VERECEĞİZ”

Mustafa Bezbaş ise, Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermeden süreci en iyi şekilde yürüteceklerinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkesini yönetmek için, şehrini yönetmek için yola çıkan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Şenol Başkan’ın söylediği doğrudur. O süreç yaklaştığında her şey ortaya çıkar. Hepimiz kendi kişisel mücadelesini verecektir. Toplum karşısında dağıtmadan, parçalamadan, biribirimize zarar vermeden bu süreci iyi değerlendireceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Parti’nin genç adayları olarak, işimizi, ailemizi, toplumu bölmeden mücadele vereceğiz. Biribirimize kötü konuşmalar yapmayacağız, biribirimizin aleyhine çalışmayacağız. Belediye Başkanlığı bir şereftir, biz de bu şerefi yaşamak için mücadele edeceğiz.” dedi.

Daha sonra gazetecilerin yönelttiği Bu süreci nasıl buluyorsunuz?” şeklindeki soruya da yanıt veren Mustafa Bezbaş, şunları söyledi: “Zaten beklenen bir süreçti. Çok olumlu buluyorum. Kızacak veya üzülecek bir durum yok. Herkesin aday olma hakkı var. Herkes de bu hakkı kullandı. Ben şahsen 29’unda açıklayacağım adaylığımı. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Önümüze de sandık geleceğine inanıyoruz. Onun dışında hareket edenleri de bu toplum dışlayacaktır.”

İstifaların verilmesiyle boşalan CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin belirlenmesi için dün saat 17.30 sıralarında toplantı yapıldı.

İLÇE BAŞKANLIĞINA

KOYUNCU SEÇİLDİ

Toplantıda yapılan ilçe başkanlığı seçiminde ise, Yönetim Kurulu üyeleri Samet Serdar Dinçer ile Vedat Koyuncu çekişti.

Cumhuriyet Halk Partisi toplantı salonunda gerçekleşen seçimde 11 asil üye oy kullandı.

3 turlu olarak yapılan seçimde, iki kez oyların 6’sını alan Vedat Koyuncu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni ilçe başkanı oldu.

Vedat Koyuncu yapılan seçimin ardından yapığı açıklama, Cumhuriyet Halk Partisine ve herkese hayırlı olsun diyerek, “Yönetim kurulu üyelesi arkadaşların oyları ile ilçe başkanlığına getirildim. Oy veren vermeyen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu seçim bitmiştir. Önümüzde diğer siyasi partiler ile yarışımız var. Onlara odaklanıyoruz. Bir bütünlük içinde bu işi yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Yönetim Kurulu’nda yeni görev dağılımı şöyle açılandı:

İlçe Başkanı: Vedat Koyuncu

İlçe Sekreteri: Samet Serdar Dinçer

Eğitim Sekreteri: Zeki Sunar

Sayman: Selahattin Gündüz

Örgütten Sorumlu Bşk. Yrd.: Barış Uybaş

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Bşk. Yrd.: Fahrettin Bilgin

STK’lar ve Sendikalardan Sorumlu Bşk. Yrd. : Mehmet Er

Köy ve Beldelerden Sorumlu Bşk. Yrd.: Mehmet Yılmaz

Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Bşk. Yrd.: Tarife Gezer

Gençlik Kolları Başkanı: Ömür Çakıcı

Kadın Kolları Başkanı: Ürfet Ürkmez

Yönetim Kurulu Üyeleri: Hasan Demirkol, Zehra Uvacıklı, Nuran Taştan.