GİZEM GÖRÜR

Açıklamasında, bonzai kullananlara gerekli cezai işlemin uygulanmamasını eleştiren Kantar, aynı zamanda birkaç roman ailenin, karma eğitime geçilmemesi üzerine çocuğunu ilk üç gün okula göndermeme kararı ile ilgili de konuştu.

CAYDIRICI BİR CEZASININ OLMASI GEREKİR

Kantar, geçtiğimiz günlerde yapılan uyuşturucu operasyonu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Mahallemizde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonun Türkiye genelinde yapıldığı bilgisini de aldık. 6 tane suçlu bulundu. Ama sonuç itibari ile suçluların salındığını duyduk. Bu bonzai denen illetin yasalarda cezası olmadığı sonucuna varıyoruz. Çünkü yakalanan geri bırakılıyor. Polis gerekli işlemleri yapıyor ama kişiler salıveriliyor.  3-4 senedir her yer bonzai içen ve satanlarla doldu. Şahıslar artık bonzai bulamadığı zaman saldırıya geçiyor. Mahalleye saldırıyor. Buna bir ceza uygulanmalı. OHAL sürecinde olduğumuz için kanun hükmünde bir kararname ile Cumhurbaşkanımız bonzai kullanana ve satana ‘şu ceza’ uygulanacak dese problem çözülür. Bunun caydırıcı bir cezasının olması gerekir.”

MAHALLEMİZDE HİÇ METRUK EV KALMAYACAK DİYE UMUYORUZ

Yenimescit Mahallesi’ndeki metruk ev probleminin neredeyse çözüldüğünü dile getirerek devam eden Kantar,“Mahallemizde 5-6 tane metruk evimiz vardı. Bunların 4 tanesine gerekli işlemleri yaparak kapattık. 2 tane kaldı. Bugün öğleden sonra ya da yarın kalan 2 ev için de gerekli görüşmeleri yapacağız ve mahallemizde hiç metruk ev kalmayacak diye umuyoruz.” şeklinde konuştu.

BEN DOĞRU BULMUYORUM

Kantar, bazı roman vatandaşların, karma eğitimine geçilmemesi üzerine, okulun ilk üç günü çocuklarını okula göndermeme kararını eleştirerek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Öyle bir şey olması mümkün değil. İlk üç gün çocuğunu okula göndermemek bu karma eğitim sorununa çözüm olamaz. Böyle bir protesto ile bizim bu sorunumuz çözülemez. Sadece çocuk 3 gün derslerinden geri kalmış olur. Olaylar farklı boyutlara gider, halk farklı düşünmeye başlar. Karma eğitim sorununa bu yıl da çözüm bulamadık. Ama konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ama protestolar ile çözülecek bir problem değildir. Ben doğru bulmuyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ