Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi’nin son derece yararlı olduğunu dile getirerek, suça karışan çocuk sayısında yaşanan düşüşün süreceğini söyledi. Kantar, son birkaç aydır mahalleden çok sayıda kişinin çevredeki fabrikalara giderek ayçiçeği ve çeltik kabuğu çuvalladığını ve evini geçindirecek kadar para kazandıklarını da belirterek, “İş ve eve getirecek aş olduğunda insanlarımızın gözü başka bir şey görmüyor. Birkaç aydır mahallemizde gözle görülür hale gelen huzur ortamı bu gelişmenin sonucu” diye konuştu.

MÜKEMMEL BİR PROJE

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü, KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan TB (Ticaret Borsası), İŞKUR Edirne İl Müdürlüğü, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Keşan İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Keşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı ortaklığında hazırlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi’ni “Mükemmel” olarak değerlendiren Kantar, böylece azaldığını söylediği suç oranında daha da düşüş yaşanacağını dile getirdi.

Sözlerine, Yenimescit Mahallesi sınırları içerisinde kalan 76 sokağın bulunduğu bilgisini vererek devam eden Kantar, bu kadar fazla sokağın bir tanesinde meydana gelen bir suçun, tüm mahalleye mal edilmesinin haksızlık olacağını ve bunu doğru bulmadığını söyledi.

TOKİ’DEKİ TEK KUSUR EVLERİN BALKONSUZ OLUŞU

Karanlıkdere Mevkii’nde yaptırılan TOKİ Konutları’nın teslimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kantar, evlerin Haziran ayında teslim edilebileceğini belirterek şunları söyledi: “Biz yerleşik düzende oturmaya alışık insanlarız. Bu nedenle apartman olması bizim için değişmeyecektir. Bana göre tüm konutlar dolacaktır. Vatandaşlarımızın tek memnuniyetsizlikleri odaların küçük ve evlerin balkonsuz olmasıdır.”