HABER MERKEZİ

TOKİ tarafından Keşan Karanlıkdere Mevkii’nde yaptırılan 736 adet sosyal konutta 2016 yılında yaşamın başladığını ve burada oturanların büyük bir çoğunluğunun daha önce Yenimescit Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar olduğunu söyleyen Kantar, “Bunların birçoğu TOKİ Sosyal Konutları’na taşınırken kayıtlarını da aldı ama çok sayıda aldırmayan da oldu. Adresi her ne kadar TOKİ Konutları’nda görünse de bazı vatandaşlarımız orada oturmamakta ve mahallemizde yaşamaya devam etmektedirler. Bundan dolayı da TOKİ Konutları’nda bulunan birçok konutun aylık ödemeleri ve ortak gider paraları ödenmedi. Bu nedenle TOKİ Konutları’nda evi olup ta burada yaşamayan vatandaşların bu evlerini kiraya vermelerinden dolayı, sosyal konutlarda ev sahibi olamayan, yedek sıralarda bekleyen vatandaşlarımızın hep şikâyetlerine neden oluyor. Bu soruna bir çözüm bulmak gerekiyor. Aslında TOKİ Sosyal Konutları benim mahalle sınırlarım içinde değil ama nihayetinde burada ikamet edenler ve etmek isteyenler hep fakir insanlarımız” dedi.

“MAĞDURİYETLER VAR”

Sorunun çözümlenmesi için Keşan’da bulunan tüm ilgili makamların bir çaba göstermesi gerektiğine inandığını da ifade eden Kantar, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu konuda bir tasarrufta bulunuyor. TOKİ Sosyal Konutları’nda evi olup ta orada ikamet etmeyen vatandaşlar yardım almak için gittiklerinde kendilerine burada bulunan görevliler tarafından kaydını kesinlikle TOKİ Konutları’na alması gerektiği bildiriliyor, söyleniyor. Ama aldıran var aldırmayan var. Bunun tek çaresi Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve yöneticilerimizde. Birçok insan bizim mahallemizde yaşıyor ve bu konuda mağduriyetleri var” diye konuştu.

“TOKİ’DE EVİ OLAN KİRAYA VEREMEZ”

Mahallede söylentiler olduğunu ve birçok insanın TOKİ Konutları’nda oturmayıp bu evlerini kiraya verdiklerinin konuşulduğunu da değinen Kantar, şunları söyledi: “TOKİ ile yapılan sözleşmeye göre hak sahibi olup buradan konut verilen vatandaşlarımızın bu evlerinde sadece kendilerinin oturması ve yaşaması gerekiyor. Ayrıca aidatlarını da ödemesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla konutların 125 ile 135 TL arasında değişen bir aidat ücreti var. 4 yıla yakındır TPKİ Sosyal Konutları’nda yaşam başladı. Ancak, burada seçim zamanları ortaya çıkan seçim oyunları nedeniyle halkın kafası karıştırıldı. Aidatların ödenmemesi yönünde sözler söylendi. 700 Evler fakir evleri olarak geçer burada yaşayanların büyük bir çoğunluğu da fakir oldukları için aidatlarını ödememeye başladılar.  TOKİ Konutları’nda yaşamın başladığından beri seçim zamanları ortaya çıkan siyasi oyunlardan dolayı insanların kafası karıştırıldı ve insanlar aidat ödememeye başladılar halende birçok ödemeyen var. TOKİ evleri direk olarak şahsın kendisine orada yaşaması için verildi. Evi olanın kiraya verme gibi bir lüksü yok.”