SONGÜL KONAR

Kantar açıklamasında, İşsizlik gittikçe çoğalmakta, ama her şeye rağmen çalışanlar az değil. Önümüzdeki kışta işsizlik ve hava şartları dolayısıyla çetin bir kış geçeceğini düşünüyoruz. Sosyal yardımlaşma ve belediye tarafından yapılan yardımlarda az yardım değil. Başvuranların hiçbiri geri gönderilmedi. İşsizliğin önü nereye kadar, istihdam edilmeli bu insanlar. Şu an her şey askıda. İstihdam ile ilgili genişletmeler, işsizliğin önüne geçilmeli. Etnik köken olarak ne olursa herkesin işe ihtiyacı vardedi.

İstihdam alanları genişletilerek, geçici süreli işlerin süreklilik halinde olmasını istiyoruz diyen Kantar sözlerine şöyle devam etti, “Belediyemizce yapılan yardımlar, sosyal yardımlaşma desteği ile yapılan yardımlar olsun, tabiri caizse ‘taşıma su ile değirmen dönmez’. Yardımla ne kadar geçim sürdürebilir ki insan. İnsanların istihdam edilmesini, edildikleri işlerde de sürekli olmasını sağlamalılar. Özellikle Paşayiğit üzerine kurulacak olan Tarım OSB’nin kurulmasını istiyoruz. Yarın öbür gün adaylar başkanlık açıklamalarında işsizlik üzerinde durmalarını istiyorum. Mahallemiz için düşünülen kentsel dönüşümün yapılmasını istiyoruz” dedi.

Son olarak yaptıkları projeden bahseden Kantar sözlerini şöyle sonlandırdı: “Muhtarlığımız tarafından kimseden hiçbir ücret talep etmeden yeniden yürüttüğümüz, insanların diğer insanlarımızla diyalog halinde olmalarını ve kendilerini geliştirmeleri için yapmış olduğumuz bir proje. Öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan kursumuz iki haftadır başlamış bulunmakta.”