Kantar’a göre, TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşam önümüzdeki Mayıs ayından önce başlamaz

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, TOKİ tarafından yaptırılan Sosyal Konutlara hak sahiplerinin Mayıs ayından önce taşınamayacağını, bunun da bir anlamda daha iyi olduğunu söyledi.

TAŞINMAK İÇİN MAYIS AYI BEKLENİR

TOKİ’nin bitti denilen ve kuraları çekilerek hak sahipleri belirlenen sosyal konutlara kış ortasında taşınmanın, beraberinde bir çok sıkıntıyı getirebileceğini, bu nedenle vatandaşların ancak önümüzdeki Mayıs ayında oraya taşınabileceğini belirten Kantar, “Bu tarih uygun. Kura çekimlerinden önce bina içlerinde eksiklikler olduğunu gördük. Bunların giderilmesi Şubat ayını bulacaktır. Şubat ayında da kimse oraya taşınamaz. Mayıs ayında taşınmaya başlanılması vatandaş açısından daha olumlu olacaktır. Mayıs ayı itibarıyla TOKİ Sosyal Konutları’nda yaşam başlayacaktır.” dedi.

KOMİSYONDA BİZLER DE OLMALIYDIK

İhtiyaç sahipleri belirlenirken kendisinin ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın tespit komisyonunda yer almadığını ifade eden Kantar, “Muhtardan daha iyi mahalleyi tanıyacak başka insan yok. Tespit komisyonunda biz yer almadık. Bu nedenle ihtiyacı olmayan insanlara da ev çıktı ve ayrıca gerçekten ihtiyacı olanlar da bu nedenle açıkta kaldı.” iddiasında bulundu. Oysa sosyal konutlar için yapılan tüm başvurular değerlendirilerek, yasal koşulları taşıyan tüm ihtiyaç sahipleri kuraya sokulmuştu. Kantar, konutların küçük olduğunu da belirterek, “1+1 konutların odaları çok küçük. Bu evlere eşya koysan insan sığmaz, eşya koymasan içinde yaşanmaz bir durum var.  Diğer il ve ilçelerdeki konutlarda bulunan odaların daha büyük olduğu söyleniyor. Ancak sokakta kalmaktansa evlerin olması bazı olumsuzluklara rağmen vatandaş açısından güzel, hiç olmamasından daha iyi.” diye konuştu.