Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2012’nin son günlerinde yaptığı kontrollerde çok sayıda kaçak eşya yakalandı. Ekipler, 29-31 Aralık tarihleri arasında meydana gelen 5 ayrı olayda 284 bin TL’lik kaçak eşya ele geçirdi.

VİSKİ, CEP TELEFONU VE TELEVİZYON

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule TIR ve Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından yapılan araştırmalarda İngiltere’den ve Türk uyruklu F.S.’nin kullandığı araçta 120 bin TL değerinde viski, cep telefonu ve televizyon; Almanya’dan gelen ve Türk uyruklu A. U.’nun kullandığı araçta değeri 20 bin TL olan 900 bayan ayakkabısı elegeçirildi.

TIBBİ İLAÇ VE İÇKİ
Almanya’dan gelen ve Türk uyruklu O.Y.’nin kullandığı Türk plakalı bir başka araçta 125 bin TL değerinde 2 milyon 100 bin tane filtreli sigara kâğıdı yakalanırken Suriye uyruklu M.K.’nin kullandığı Bulgar plakalı araçta ise 15 bin TL değerinde 315 kutu tıbbi ilaç elegeçirildi. Ayrıca Türkiye’ye giriş yapan bir yolcu otobüsünün bagaj kontrolünde Ç.Y. ve M.Y. isimli yolculara ait olduğu öğrenilen bavullarda 4 bin TL değerinde 94 adet içki ele geçirildi.

5 farklı konuyla ilgili olarak F.S., A.U., O.Y., M.K., Ç.Y. ve S.Y. isimli 6 kişi, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. (İHA)