HABER MERKEZİ

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt’un öncülüğünde Edirne TSO’da düzenlenen basın toplantısında hızlı testlerin uygulanmasına yönelik açıklama yapıldı. Zıpkınkurt, turistlerin kente gelişlerini kolaylaştırmak amacıyla daha önce Sağlık Bakanlığı ve yetkili kurumlarla hızlı PCR testleri için görüştüklerini, ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Sürecin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüklerini ve hızlı PCR test uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlayacağını kaydeden Zıpkınkurt, “Edirne Kapıkule'de bir laboratuvarla anlaşılıp 110 lira karşılığı 30 dakikada PCR testi alabilme imkanımız doğdu. Tabi bununla ilgili TOBB'un yaptığı çalışmalardan dolayı sayın Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ediyorum. 1 Haziran itibariyle Kapıkule girişlerinde uyruğu ne olursa olsun, Kapıkule'den giriş yapan, yapacak olan, PCR testini çıktığı ülkeden almamış olan kim olursa olsun 110 lira karşılığı Kapıkule'de bu testini yaptırabilecek” dedi.

ŞEHRİMİZİN EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ”

Uygulamayla birlikte turistlerin kente gelişinin kolaylaşacağını ve Edirne esnafının da rahatlayacağını ifade eden Recep Zıpkınkurt, “Şehrimizin ekonomisine çok önem verdiğimiz, çok önemli bulduğumuz Bulgar arkadaşlarımızın gelmesi ve şehrimizin alışverişinin artması, ticaretinin artması konusunun önemi üzerinde hepimiz duruyoruz. Şehrimizdeki hareketlenmeyi getirecek olan misafirleri şehrimizde 1 Haziran'dan itibaren 110 lira karşılığında bu testleri yaptırarak girecekler. Biliyorsunuz Bulgaristan'da bu testler 90 levaya yapılıyor, yaklaşık 500 lira civarında. Edirne'den yurtdışına gidenler de Kapıkule'de veya hastanelerde bu testleri yaptırabiliyor, 240 lira ödeyerek. Ancak bu hiçbir kar amacı düşünülmeden yapılan bir işlem. Dolayısıyla şehrimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aldığımız sonuçlara göre de tekrar Hamzabeyli'de de aynı istasyonu kurma kararımız var” diye konuştu.

Bulgaristan’dan Edirne’ye geleceklerin aşı kartı ibraz etmesi ya da koronavirüsü atlattıklarını belgelemesi durumunda da ülkeye giriş yapabilmeleri için girişimlerin devam ettiğini belirten Zıpkınkurt, kısa süre içinde sonuçlanacağını kaydetti.

PAZARKULE GÜMRÜK KAPISI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Pazarkule Gümrük Kapısı’nın yenileme ihalesiyle ilgili de bilgi veren Zıpkınkurt, "7. ay sonu itibariyle Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yapım ihalesi bitmiş olacak. Bu da demektir ki Pazarkule Gümrük Kapısı bizim için çok önemli. İki otomobil peronu, bir otobüs peronu olacak projede ve daha hızlı daha konforlu geçiş imkânı sağlayacak. Bildiğiniz gibi Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın yenilenmesi bitti. Kapıkule bitti. Büyük ihtimalle Haziran ayı sonu itibariyle veya 20'si itibariyle de İpsala Gümrük Kapımızın inşaatı tamamlanmış olacak. Bu da ilimiz sınırlarında Avrupa'ya açılan bir kapı da çok önemli. Misafirlerimizi bu yaz karşılamaya hazırız inşallah. Pandemide vakalar da azaldı. Aşılanma arttı. İyi bir sezon geçiririz diye düşünüyorum ve tüm Edirnelilere hayırlı olsun diyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.