SONGÜL KONAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğine dikkat çeken Mahmut Demirkan, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulacak. Söz konusu yetki, bakanlık tarafından valiliklere de devredilebilecek. Araçların denetimi, Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapılacak.” dedi.

“LASTİK DEĞİŞİMİ İÇİN SON GÜNÜ BEKLEMEYİN”

Lastik değişimi için sürücülerin son günü beklemesinin doğru olmadığını ifade eden Demirkan, “1 Aralıktan sonra kanuni olarak takma zorunluluğu var zaten. Son günlerde oluşacak yoğunluğu düşünerek sürücüler kış lastiklerini 1 Aralık'ı beklemeden taktırmalı." şeklinde konuştu.

“KIŞ LASTİĞİ TAKILMASINDA FAYDA VAR”

Mahmut Demirkan, sözlerini şöyle noktaladı: "Lastik ömrüne dikkat edin. Lastik bir araç için çok önemlidir ve trafikte hayati önem taşır. Herkesin kış lastiği takmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Hem mal yönünden hem can yönünden hem de diğer sürücülere de zarar vermemek için kış lastiği takılmasında fayda var. Karlı ve buzlu yollarda kış lastiğinin yol tutuşu diğer lastiklere göre daha sağlamdır."