Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) işbirliğinde yapılan AB (Avrupa Birliği) Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında hazırlanan “Karadeniz’den Ege’ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar” Projesi kabul edildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Keşan TSO Vize, Fuar ve Proje Sorumlusu Tahir Demirel Projenin 2013 yılı Nisan Ayı’nda hazırlandığını ve yaklaşık olarak 1,5 yıl sonra onaylandığını kaydetti.

Projenin toplam bütçesinin 99 bin 776 Avro olduğunu ifade eden Demirel, Projenin Keşan’daki faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için 37 bin 470 Avro kaynak ayrıldığını söyledi.

KONFERANSLAR DÜZENLENECEK

Burgaz’da ve Keşan’da turizmde az gelişmiş veya farkındalığı oluşmamış yerlerin ön plana çıkarılması için bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Demirel, “Öncelikle bir saha çalışması gerçekleştirilecek ve tanıtım çalışmalarına gidilecek. Son aşamada da paket turlar ile organizasyonlar yapılacak. Bulgaristan ve Saros Körfezi’nin bir turizm haritası hazırlanacak. Bununla birlikte turizme bağlı iş kollarının da gelişmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Nasıl bir ivme sağlanacağını belirleyeceğiz. Proje kapsamında konferanslar düzenlenecek. Proje ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde belli olacak.” dedi.