Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, dün yaptığı açıklamada, suça itilen ya da,  madde bağımlısı olduğu halde henüz herhangi bir kayda girmemiş çocukların topluma kazandırılması için Keşan Kaymakamlığı bünyesinde geliştirilen “Ben Ailemi Seçtim” projesi hakkında bilgi verdi. Bu projenin hayata geçirilebilmesi için ilgili kamu kurumu yetkililerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun geçen hafta yaptığı toplantıda konuyla ilgili olarak bir eylem planı oluşturmaya başladığını da ifade eden Karaağaçlı, Bu eylem planımızı en geç önümüzdeki bir hafta içinde tamamlayacağımızı söyleyebilirim. Hazırlanacak bu eylem planı çerçevesinde de çalışmalarımıza başlayacağız dedi.

HENÜZ SUÇA BULAŞMAMIŞ MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLAR TESPİT EDİLECEK

Yürütülecek çalışmalar kapsamında suça itilen çocuklar ve aileleri ile diyalog kurulacağını ve ev ziyaretleri gerçekleştirilerek yerinde ve yüzyüze çalışmalar yürütüleceğini kaydeden Karaağaçlı, “Önce bir veri tabanı oluşturacağız. Keşan’da suça itilen çocukların ve bir şekilde madde bağımlısı olduğu halde bir kayda girmemiş, henüz bilinmeyen çocuklarımızın da tespitine çalışacağız. Gerçekleştireceğimiz bu veri tabanının ardından çocuklarla ve aileleri ile eğitim ve diğer gerekli olan çalışmaları yürütmeye başlayacağız. Bu arada bölgemizde de görülen erken evliliklere ilişkin saha çalışmalarımız olacak. Bu tür evliliklerin olumsuzluklarını anlatacağız” diye konuştu.

SAHAYA İNECEĞİZ

Yapılacak olan çalışmalar ve eğitimler sonucunda tespit edilecek çocukların, madde bağımlılığından kurtulmaları ve topluma kazandırılmaları için ikinci bir adımının da atılacağına değinen Karaağaçlı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çocuklar Bakanlığımıza bağlı bulunan sosyal hizmet merkezlerinde, yetiştirme yurtlarında ve diğer hizmet birimlerimizde eğitime ve rehabilitasyona alınacaklar. Ama bunlar şimdi başlatacağımız çalışmanın çok daha sonraki aşaması. Biz şimdi bu eylem planını hayata geçireceğiz ve ‘her şey aile ile başlar’ dediğimiz için önce aileleri bilgilendirmeye başlayacağız. Daha sonra muhtarlıklarla, okul müdürlükleriyle toplantı yaparak, bir veri tabanı oluşturacağız. Bağımlılık yapan maddeleri tanımayan, erken evliliğin getirebileceği sorunları bilmeyen aileler var. Onları bilgilendireceğiz.”