Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, dün yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemciler ve Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun son günlerde yaşananlar ile ilgili yaptığı açıklamalara karşı cevap verdi.

“5 MİLYAR AĞAÇ DİKİLDİĞİ GERÇEKÇİ DEĞİL”

Siyasetteki dilin esnek olması gerektiğinin altını çizen Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel gazetelere yansıyan Beyendik Belediyeye Başkanı AKP döneminde dikilen 5 milyar ağaç dikildiğini söylüyor. 5 milyar değil, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın söylediği 2.8 milyar ağaç var. Başbakanın söylediği sayı bile gerçekçi değil. 780 bin kilometre alana sahipsin; bunun gölleri var, ovaları var, şehir merkezleri var. Geriye kalanı metrekare olarak bölsek kaçmetre kareye ne kadar ağaç düştüğünü hesaplamak lazım. Kaldı ki AKP buradan çevreci olduğunu anlatmaya çalışıyor aslında.  Şu anda Taksim olayları ile birlikte Türkiye’nin her bölgesi ayaklanmış durumda. Çevreye sahip çıkıldığı için ayakta. Çevre ile ilgili birçok olumsuz yasa çıktı. Kazdağlarını yağmalamaya başladılar.  Birçok yerin sonu geldi. Tabii bunun hepsini AKP yönetimine yıkmak insaflı olmaz.”

“AKP KUYRUĞU DİK TUTMAYA ÇALIŞIYOR”

Hasan Karagöz, AKP’nin Kabesinin yeşil Amerikan Doları olduğunu belirterek, “Satabilecekleri her şeyi yağmaya talana açmış durumda. Dolayısıyla bu konu gerçekçi değil. Dolayısıyla siyasette samimi olmak gerekiyor. Eğitim ve sağlıkta Türkiye’nin durumu ortada. En son örneklerinden biri, ilgili AKP bakanı ile kanser olan bir genç kız arasında bir diyalog yaşanmıştı. Hayatın gerçeğini tokat gibi vurdular suratlarına. Kanser ilacı bulunamıyor. Bazı şeyleri devrim diye yutturmaya çalışıyor insanlara. Yalan üzerine siyaset olmaz.  Türkiye’de artık sağduyu olması lazım. Herkesin sakin olup mantıklı davranması lazım. Türkiye’de çıkan durum hiçbir siyasi partiye mal edilemez. Türkiye’de 1990’lı diye tabir edebileceğimiz gençlerle mi olacak dediğimiz kişilerin isyanıdır. Bu bir toplumsal başkaldırıdır. Halk hareketidir. Bunu AKP’nin anlaması gerekir. Çünkü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarları yanyana omuz omuza kolkola;  anti kapitalist Müslümanlar ile AKP’nin marjinal dediği gruplar yanyana gelebilmiştir” dedi.

“YIKILMADIK AYAKTAYIZ İMAJI VERİLİYOR”

Karagöz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Başbakan yurt dışından dönerken Türk bayrağının yakıldığını söyledi. Bunun danışmanları kim, gözleri mi görmüyor? Kulakları mı sağır? Yoksa bilinçli olarak mı yapılıyor? Kandil gecesinde televizyonlara yansıyan İsrail bayrağını yakmak istediler. Eylemciler İsrail bayrağını yaktırmadılar. Türk bayrağını değil, İsrail bayrağını bile yaktırmayan eylemci grubu vardı. Böyle bir şeyin kabullenilmesi mümkün değil. AKP şu anda sıkışmış durumda. Daha önce söylediğim sözümü tekrar ediyorum. AKP gerçekten kağıttan kaplanmış. Kuyruğu dik tutmaya çalışıyor. Dik tutmaya çalışırken de komik duruma düşüyor. 11 yıllık iktidarları döneminde hiçbir zaman Başbakan İstanbul’dan Ankara’ya geçerken kitlesel karşılanmamıştır. Yurtdışı gezilerinden dönüldüğünde de kitlesel karşılanma yapılmadı. Kendi tabanlarına mesaj veriyorlar.  Yıkılmadık ayaktayız gibi. Ama bu toplumu geren bir anlayıştır. Sen 76 milyonun başbakanı olduğunu söylüyorsun. Demokrasilerde muhalefetin olması kaçınılmazdır. İki kitle oluşturup karşı karıya getirmenin bir anlamı yok. Türkiye ciddi bir süreçten geçecektir. Kaldı ki ekonomik dar boğazdan geçecektir. Bu bunalıma girilmesi başbakanın yaptığı konuşmalardandır. Özel hayata doğrudan müdahale ettiğin için insanlar bunu biriktirmiş. İsyan bunun isyanıdır. Ekonomik politikalarda sıkıntılar büyük derecede.”

“TÜRKİYE’DE BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÖZ KONUSUDUR”

TÜSİAD’ın daha önce sindirildiğini bugün ise korkusunu yendiğini, bütün insanların da bir şeyler ifade etmeye başladığını kaydeden Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu şu şekilde düşünürseniz; diş macunu tüpten çıktı, artık geri sokulması mümkün değil. Hangi partinin yüzde kaç oy aldığı önemli değil. Bunlar üzerinden hayat yok. AKP’nin yüzde elli dediği, bu olaylar karşısında hikâye durumuna düştü. Şimdi Keşan’daki AKP’lilere bu durumlar ile ilgili düşüncelerini sorsalar kafaları çok karışık.  Polisin müdahale etmediği hiçbir yerde çatışma yok. Yani devlet terörü estiriliyor. Şu an Türkiye bir değişim ve dönüşüme girmiş bulunmaktadır. Bu konuda en büyük sorumluluk iktidar partisi sözcülerine düşmektedir. Bu meseleyi doğru kavrayıp doğru okusunlar.  Toplumu saflaştırmanın hiçbir faydası olmaz. Avrupa sokağa çıkanları alkışlıyor. Dünya alkışlıyor. Böyle bir örnek yoktur. Taksim’de asıl fotoğraf ortaya çıkmıştır. AKP iktidarı döneminde tüm renkleri soldurdu. Bütün hayatı, tabutun üzerine serilen yeşille askerin sırtındaki yeşil renkleri arasına sıkıştırmıştır. Oysa Taksim’deki hayat gökkuşağıdır. İki şey arasındaki şey renk körlüğü yaşatıyor.”