SONGÜL KONAR

Çevre Dostları Derneği’ne üye yaklaşık 50 kişilik grup, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz tarafından karşılandı. Saat 10.30 sıralarında başlayan ziyarette, Sazlıdere Sahili’nde BOTAŞ tarafından kurulacak FSRU Limanı konusunda yapılan mücadele konuşuldu.

“ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞIMIZ MÜCADELE İNSANLIĞIN İŞİDİR”

Ziyarette, ilk olarak söz alan Karagöz şunları söyledi: “Saros Körfezi’nde yapılmak istenen projeyi duymuşsun ve bugünde bizlerle dayanışma, yardımlaşma dilekleriniz bizlere iletildi. Biz bundan son derece mutlu olduk. Bizim öncülüğünü yapmış mücadele, sadece bizim işimiz değil; insanlığın işidir. Çünkü Saros’u dünya mirası olarak görüyoruz. Dünya insanlığına, devredilmesi gereken bir güzellik olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda, siyasilerimizi mümkün olduğunca dışarıda tutmaya çalıştık. Önemli olan bundan sonra neler yapılacağıdır. Biz, bu mücadelenin gönüllü neferleri olarak görüyoruz.”  Ziyarette, daha sonra Baygül söz aldı. Konuşmasına, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, başlayan Necmettin Baygül, Saros Körfezi’yle ilgili olarak, şunları söyledi: “Bölgemizde maden ocakları, kömür ocakları, elektrik santralleri derken, şimdi de, FSRU Limanı gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. İnşallah bölgemizde yaşanan sorunları çözüme kavuşur.”

Ziyarette yeniden söz alan Hasan Karagöz, Saros Körfezi’nde yapılmak istenen projeyle ilgili verilen mücadeleyi anlattı. “Bölge halkının yanındayız” Daha sonra Büyükçekmece Çevre Dostları Derneği üyeleri, verilen mücadeleden ötürü Kent Konseyi’ni ve bölge halkını tebrik etti. Dernek üyeleri, çevre konusunda her zaman bölge halkının yanında olduklarını ve mücadeleye gerekli desteği vereceklerini söyledi. Büyükçekmece Çevre Dostları Derneği üyeleri daha sonra Sazlıdere Sahili’ne giderek, projenin yapılacağı alanı ziyaret ettiler.