Karahisar Köyü Muhtarı Şenol Gündoğdu, Fikret Akan’ın 21 Haziran 2013 Cuma günü gazetelerde yer alan  “Kişilere rant sağlamak için ormanlar yok ediliyor” iddiaları üzerine dün yaptığı açıklamada, olayı en başından bu yana büyük bir dikkat ve titizlikle takip etmekte olduğunu kaydederek, “Orada kanunsuz bir durum yok, herhangi bir ağaç veya orman katliamı da söz konusu değil” dedi.

BİZZAT BAŞBAKANLIKTAN ALINMIŞ RUHSATLARI VAR

Çalışmaların yürütüldüğü taş ocağını daha işe başlanmadan defalarca gidip kontrol ettiğini ve yetkilileri ile görüşüp konuştuğunu bildiren Gündoğdu, “İşletmecilerin elinde bizzat Başbakanlıktan almış oldukları ruhsat var. Ayrıca ÇED raporları da mevcut.  Kanunsuz bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

KESİLAN AĞAÇ, YOK EDİLEN ORMAN YOK

Fikret Akan’ın açıklamasında iddia ettiği gibi orman ya da herhangi bir ağaç katliamının söz konusu olmadığını da ifade eden Muhtar Gündoğdu,Fenertepe mevkiinde bir yol yapılmış ama onu da Keşan Orman İşletmesi yapmış. Yani taş ocağının açılması ya da çalışması nedeniyle kesilen ağaç veya yok edilen bir orman yok” şeklinde konuştu.

GÖZÜMÜZ ÜZERLERİNDE

Her şeye rağmen gözlerinin ve duyarlılıklarının daima bu bölge üzerinde olduğunu da bildiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Şu ana kadar uygunsuz bir durum tespit edemedik ama bundan sonra bir eksiklik veya olumsuz bir durum olursa bu konunun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.  Ama bugün için de bu konuda yapılacak bir şey yok.”