Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 5, Keşan’da da 1 evden çeşitli eşyalar çalan hırsız, Keşan’da ele geçirildi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen hırsız, buradan kaçmayı başarsa da kısa sürede yeniden yakalandı.

Verilen bilgiye göre, olay şu şekilde gelişti: Dün, saat 12.00 sıralarında, Büyük Cami Mahallesi Alişah Sokak’taki Habil Bulgu'ya ait eve, kimsenin olmadığı bir zamanda giren hırsız, sonradan eve gelen Bulgu'nun eşi Hatice Bulgu ve gelini ile karşılaştı.

Hırsız, evden kaçarken, Bulgu da durumu Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi ve şahsın eşkalini verdi. Kısa sürede olay yerinin yakınlarında ele geçirilen Mehmet Ali Dere (19), Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Tekirdağ'ın Malkara İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edilen Dere hakkında, Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle irtibata geçildi. Malkara'da da birkaç gün içerisinde 5 ayrı evde hırsızlık olayı meydana geldiği ve Mehmet Ali Dere'nin, hırsızlık olayına karışan eşkale uyduğu belirlendi. Keşan'da bir otelde kalan Dere'nin otel odasında yapılan araştırmada, Malkara'daki hırsızlık olaylarında çalınan dizüstü bilgisayar, ziynet eşyaları ve para bulundu.

KARAKOLDAN KAÇMAYI BAŞARDI

İfadesi alınacağı sırada karakoldan kaçmayı başaran Mehmet Ali Dere, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de alarma geçirdi. Dere’yi yakalamak için bütün birimlerden pekçok polis seferber oldu ve kısa bir kovalamacanın ardından hırsız yakalanarak, yeniden gözetim altına alındı. Daha sonra

Keşan Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mehmet Ali Dere, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.