Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMO)’nın 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan M. Kenan Karakuş, dün Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi’ne ziyarette bulundu.

Saat 11.15 sıralarında (MMMBD) Keşan Şube binasına gelen Karakuş ve yanındakileri MMMBD Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette ilk olarak söz alan Kaba, “Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası mevcut Başkanımız Kenan Karakuş, seçimlerde başkanlığa yeniden aday. Derneğimizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verecek. Her iki adaya da eşit mesafedeyiz. Kendilerine başarılar diliyorum. Hangi adayımız kazanırsa kazansın seçimlerin ardından derneğimize ziyaretlerini bekliyoruz. Dernek içersine siyaset karıştırmama konusunda kararlıyız.” şeklinde konuştu.

GEREKSİZ TÜM HARCAMALARI ORTADAN KALDIRDIK

Sonrasında konuşan Karakuş, şunları belirtti: “Odamızın seçimli genel kurul toplantısı yapılacak ve Pazar günü sandığa giderek önümüzdeki üç yıl boyunca görev alacak oda yönetim, disiplin denetim kurulları ile birlik delegelerinin seçimini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu hepimiz için büyük bir heyecan zira üyelerimiz yönetimlere tamam ya da devam oyu kullanacaklar. Buradan hareketle geçtiğimiz 3 yılda yaptığımız çalışmalar ortada, bizim için en öncelikli konu meslektaşlar arasındaki ilişkileri güçlendirip, uyumu arttırmaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Zira odamızca organize edilen kahvaltılara ve yemeklere katılmanız bunu göstermektedir. Bu süre zarfında sizlerin yanında olup, sorunlarınızı çözmeye çalıştık. Daima yapıcı ve barışçıl olduk. Herkesi kucakladık. Meslek mensubunun yaşadığı problemleri kendi sorunumuz olarak gördük, çözüm ürettik. Çözümün parçası olmak bizi de en az sizin kadar mutlu etti. Mesleki gelişim için toplantılar ve seminerler düzenledik. Bunu yaparken de gerek üniversitelerden gerekse TÜRMOB’tan destek aldık. Oda kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için, gereksiz tüm harcamaları ortadan kaldırdık. Meslek mensubunun hakkını meslek mensubuna kullandırmak için gerekli özeni gösterdik. TÜRMOB’tan nakit maddi destek almadan odamızı bugünlere getirdik.”

HEP BERABER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karakuş, şu şekilde devam etti: “Sadece bu kadar da değil. Her yıl ülkemizin başka bir ilinde yapılan meslek mensubunun gerek mesleki, gerekse sosyal yönünü güçlendiren işbirliğini arttıran Türkiye Muhasebe Forumu organizasyonları bizzat odamızca yapıp, kalabalık bir katılım sağladık. Pozitif ayrımcılık konusunda toplumda kadına verilen öneme ilave olarak, bayan meslek mensuplarımızın, yurt dışındaki diğer meslek mensupları ile görüş alışverişinde bulunmaları için AB destekli projeler yaptık. Bayan meslek mensuplarımızı yurtdışındaki projelere götürdük. Kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerimizi en üst seviyede tutarak oluşan ya da oluşabilecek sorunları kaynağında çözdük. Tüm bunları yaparken hiçbir zaman ben demedik, daima biz dedik. Hep beraber yapık, hep beraber yapmaya devam edeceğiz dedik. Bugün meslek mensupları için yapılan oda binaları, eğitim çalışmaları, toplantılar sadece yönetimlerin eseri değildir. Siz meslek mensuplarımızın katılımı ve desteği ile şekillenen organizasyonlardır. Ortak noktamız meslek, ortak aklımız meslek. Her şey mesleğimiz ve sizler için.”

Ziyaret sohbet şeklinde devam etti.