BÜLENT SAYLAM

Keşan’a yakışır bir öğretmenevinin yapılması gerektiğini söyleyen Karaman, “Keşan’a 80-100 yataklı bir öğretmenevin yapılmasından yanayız” dedi.

EDİRNE, KEŞAN’DA ÖĞRETMENEVİ YAPILMASINA SICAK BAKMIYOR

Keşan öğretmenevinin kapasitesinin potansiyeli karşılamadığını dile getiren Karaman, “Öğretmenevi 4 odalı 10 yatak kapasiteli bir öğretmenevimiz var. Bu Keşan’a yakışmıyor. Çok yetersiz. Öğretmeni çok olan bir şehir Keşan. Öğretmenevlerinin amacı nedir, dinlenme, eğlenme, yemek yeme gibi ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bakıyorsunuz Keşan dâhil Edirne Merkez ve ilçeleri olmak üzere öğretmenevi ihtiyacı karşılanmamış. Yok denecek kadar az olan yerler var. Edirne, Keşan’da öğretmenevi yapılmasına sıcak bakmıyormuş. Edirne Merkezde öğretmenevi depreme dayanıklı olmadığı için bina yıkıldı. Orada öğretmenevi yok. Planlamada öncelikli olarak Edirne Merkezde bir öğretmenevi yapılması düşünülüyormuş diye duydum.”  şeklinde konuştu.

KEŞAN KONUMU İTİBARİYLE ÖZEL BİR ŞEHİR

Acil olarak Keşan’a öğretmenevinin yapılması gerektiğini savunan Karaman, açıklamasını şöyle bitirdi: “İvedikle Keşan’a yakışır bir öğretmenevi yapılması gerekmektedir. Bunun için hükümetten taleplerimiz oldu, olmasını da istiyoruz. Ama Keşan’da yeni bir öğretmenevinin yapılması ile ilgili bir çalışmanın olmadığı yönünde bilgiler aldık. Son durum bu. Bir eğitimci, bir öğretmen olarak Keşan’a yakışır bir öğretmenevinin yapılmasından yana bir görüşümüz var. Keşan konumu itibariyle özel bir şehir, turizmin en yoğun yaşandığı yerlerden bir tanesi. Yazın nüfusu artan bir şehir. Bu yüzden Keşan’a 80-100 yataklı bir öğretmenevi yapılmasından yanayız. Bu sadece öğretmenlere değil diğer misafirlere de hizmet edecek bir öğretmenevi olacak. Yetkililerin planlamalarında Keşan’a acil olarak bir öğretmenevinin yapılmasını koymaları gerekmektedir.”